| AlinTanase a întrebat:

Salut TPU.
Vad foarte multe persoane care nu se mai masturbeaza pentru ca vezi doamne e pacat.Cine a spus asta mai? In evul mediu erau crestini la greu si credinciosi rau dar faceau sex ca iepurii si acum mai nou e pacat mare. O explicatie? Scrie undeva in biblie sau in cele 10 porunci ca nu poti da una scurta sau sa bagi lemnu in soba?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Problema ta ce faci si cum faci, eu doar ti-am spus ca orice ai face, are consecinte.

| Meme10Meme a răspuns (pentru doctorandus):

Adica are consecinte ca nu fac? Am 16 ani si sunt sanatos tun.

| doctorandus a răspuns (pentru Meme10Meme):

Poate vrei si tu ca mai tarziu sa ai o prietena sau o nevasta. Pe care la modul la care te comporti n-o s-o poti satisface. In general catolicii n-au voie sa divorteze, dar neconsumarea casatoriei este o exceptie de la aceasta regula.

In plus, evitarea masturbarii nu ofera un pronostic bun pentru psihicul tau. Nu ca evitarea ar produce problemele astea, ci pentru ca te-ai convins sa recurgi la evitare, ceea ce este simptom de probleme psihice. Cum s-ar zice NoFap-ul nu vine niciodata singur, vine doar la indivizi cu probleme mentale.

| AlinTanase explică (pentru doctorandus):

Doamne,mor de ras

| doctorandus a răspuns (pentru AlinTanase):

De mine sau de el?

Vorbind serios: astia care evita masturbarea au probleme mentale. Altfel nu s-ar lauda la 16 ani cu faptul ca e virgin si nu face onanie.

| AlinTanase explică (pentru doctorandus):

Ehh lasa-l

Si cum pot s-o satisfac daca fac labuta? Nu inteleg. Si de unde stii ca o sa fiu afectat psihic? Ba din contra, cei care fac labuta sunt mai timizi.

Mai timizi decat cine, decat cei 3% din barbati care sustin in sondaje ca nu s-au onanit? Pai cei 97% definesc normalitatea psihologica, nu cei 3%. Asta e o axioma in psihiatrie: ce fac majoritatea oamenilor este normal.

Si n-am zis ca vei fi afectat psihic daca nu faci onanie, ci deja esti afectat psihic din moment ce ai cazut in plasa NoFap-ului si a altora cu ideatie bizara despre sexualitatea umana. Evitarea onaniei nu este cauza, ci efectul problemelor psihice.

In ce priveste la ce-ti foloseste cand vei fi cu nevasta: vezi articolele citate mai sus.

42 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Da, dar cu instinctul sexual cum ramane? Cum ti-l satisfaci? Esti scopit sau ai nevasta nimfomana?

| doctorandus a răspuns:

Use it or lose it. Daca n-o folosesti inseamna ca nu mai ai nevoie de ea.

Bine,o s-o tai. Oricum sunt stangaci=]]]

Răspuns utilizator avertizat
| Matthew1995 a răspuns:

S-a dovedit stiintific ca e benefic corpului si sistemului imunitar sa te masturbezi. Scade riscul atacului cardiac, reduce stresul si te simti si bine. E o fac aproape zilnic si o duc destul de bine din punct de vedere medical, emotional si psihic.

| halogen001 a răspuns:

Scrierile religioase sunt niste scrieri primitive, puerile, fanteziste si absurde pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori si prin urmare nu sunt demne de a fi luate in seama. De folos e doar stiinta care se bazeaza pe lucruri reale verificate si verificabile.

| CostinAlamariu a răspuns:

Pai sexul cu masturbarea nu e tot una, cap de bostan ce esti.

Sexul in mariaj nu e niciun pacat.
Masturbarea, pe langa ca e pacat, e si cel mai trist lucru pe care poate sa-l faca un om. Esti prea idiot sa-ti cauti o femeie asa ca recurgi la a te satisface singur ca ultimul ratat.

| AlinTanase explică (pentru CostinAlamariu):

Ești prost, eu nu mai dau laba de acum 5-6 ani, sunt căsătorit deci nu am nevoie de acel obicei.Partea asta cu masturbarea unde scrie în Biblie sau în cele 10 porunci că este păcat? Iar îl invoc pe acel papă de acum sute de ani ce inventa chestii dintracestea

| CostinAlamariu a răspuns (pentru AlinTanase):

Cum sa nu scrie in Biblie? Ia citeste ce pedeapsa a primit Onan si mai vorbim

| AlinTanase explică (pentru CostinAlamariu):

Da-mi copy paste de la biblia online

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum facem 1-2 copii, pe timpuri se faceau cate zece...deci se stie cine pacatuiau mai mult ≈)))

| AlinTanase explică (pentru anonim_4396):

Se știee

| Matthew1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce sa spun, prezervativele nu erau populare (sau nu existau) pe vremuri asa cum sunt acum, mai erau si accidente din cand in cand pe atunci.

| Meme10Meme a răspuns (pentru Matthew1995):

Ba existau un fel de prezervative la romani daca nu ma insel...=]]] Dar nu cred ca e pacat daca faci 10 copii cu aceeasi femeie=]]

| AlinTanase explică (pentru Meme10Meme):

Haha,nu mă refeream la fertilitate ci la forța de frecare

| Meme10Meme a răspuns (pentru AlinTanase):

Da,e considerat pacat in biblie. Eu unul nu fac chestia asta deloc.

Să recunoaștem, toți suntem plini de păcate

De ce? Esti scopit sau ai harem?

| doctorandus a răspuns (pentru AlinTanase):

Iar unii sunt analfabeți funcționali. La pilda cu Onan nu scrie despre... onanie, iar aia cu malahii e o greșeală de traducere. Ei trebuiau să traducă din greaca koine, dar au tradus sensul din neogreacă.

| AlinTanase explică:

Hahaha eu mă sparg de râs la ce văd aici?

;-]

| AlinTanase explică (pentru AlinTanase):

Well se pare ca emojiurile se transformă în semnul întrebarii că de ce nu

| AlinTanase explică:

Hahaha. Pentru tine ginecolog

Daca ajungi sa inerci sa ma convertesti la religia labutzei, tu ai o problema.

Bine ma, cum vrei

Pentru a nu lua in calcul si a pune pe aceeasi treapta tot felul de teorii filosofice, avem la dispozitie anumite instrumente, precum:
- briciul lui Occam: explicatiile simple sunt mai probabile a fi corecte, decat cele care au presupuneri suplimentare
- briciul lui Hitchens: ce poate fi afirmat fara dovezi, poate fi infirmat fara dovezi
- sabia laser inflacarata a lui Newton: ce nu poate fi dovedit experimental sau pe baza observatiei nu merita a fi dezbatut.

| cre27 a răspuns:

Lăsând la o parte Biblia, păcatele și orice ține de religie, o să îmi expun și eu punctul de vedere. Nu sunt în măsură să zic că una mică dăunează, dar sunt sigur că prin una mică te descarci, pur și simplu te eliberezi de energia acumulată în tine. Vezi să nu te descarci de tot! Depinde de tine dacă vrei să îți irosești această energie sexuală. Acum și referitor la păcate și religie, cred că în acele porunci scrie ceva despre a nu fi desfrânat și ceva despre a nu pofti la ceva de la aproapele tău. Acum depinde ce se află și in mintea ta când faci asta. Și să nu cumva să iei numele Domnului în deșert (să nu zici: "ahhh, Doamne, ce bine e") Succes! În orice caz, să nu abuzezi și să ajungi să nu îți mai contolezi pofta, că deja nu mai e uman.

| AlinTanase explică (pentru cre27):

Eu nu am mai dat una scurta de 5-6 ani dar am vazut multi pe TPU ce intreaba daca are ceva cand da una scurta de nu stiu ce sarbatoare

| doctorandus a răspuns (pentru cre27):

Cate kilowattore de energie sexuala ai economisit azi?

| cre27 a răspuns (pentru doctorandus):

Pe toate

| doctorandus a răspuns (pentru cre27):

Vorbeam serios: daca e "energie" se masoara in Jouli, kilocalorii si kilowattore.