| Andreeutzatha a întrebat:

Vreau si eu proverbul desprins din Pilda celor 10 fecioare, va rog.

11 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu exista nici un proverb aici. Aceasta este o pilda, o parabola; (parabolă f.= pildă, alegorie ce conține un adevăr important).

Matei 25

"1. Atunci Imparatia cerurilor se va asemana cu zece fecioare care si-au luat candelele si au iesit in intampinarea mirelui.

2. Cinci din ele erau nechibzuite, si cinci intelepte.

3. Cele nechibzuite, cand si-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn;

4. dar cele intelepte, impreuna cu candelele, au luat cu ele si untdelemn in vase.

5. Fiindca mirele zabovea, au atipit toate si au adormit.

6. La miezul noptii, s-a auzit o strigare: "Iata mirele, iesiti-i in intampinare!"

7. Atunci toate fecioarele acelea s-au sculat si si-au pregatit candelele.

8. Cele nechibzuite au zis celor intelepte: "Dati-ne din untdelemnul vostru, caci ni se sting candelele."

9. Cele intelepte le-au raspuns: "Nu; ca nu cumva sa nu ne ajunga nici noua nici voua; ci mai bine duceti-va la cei ce vand untdelemn si cumparati-va."

10. Pe cand se duceau ele sa cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el in odaia de nunta si s-a incuiat usa.

11. Mai pe urma, au venit si celelalte fecioare si au zis: "Doamne, Doamne, deschide-ne!"

12. Dar el, drept raspuns, le-a zis: "Adevarat va spun ca nu va cunosc!"

13. Vegheati, dar, caci nu stiti ziua, nici ceasul in care va veni Fiul omului."

Sunt lucruri care nu se mai pot face cand este prea tarziu.

| Moisie a răspuns (pentru anonimg):

Cand se vorbeste de Fiul Omului sa intelegem ca se vorbeste de Isus Christos care s-a nascut din Treimea din care facea si el parte?

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimg):

Bate fierul cât e cald, că de se răcește, în zadar muncești.
Adică învățătura desprinsă, dar formulată ca un proverb. Aia a cerut, adică e o temă, cred că e clar, nu să caute proverbul din pildă, ăla care scrie literlamente acolo.

| anonimg a răspuns (pentru Moisie):

Da.

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru anonim_4396):

Concluzia ce o putem trage este sa fim prevazatori, sa nu intarziem nici un minut, in a ne apropia de Dumnezeu pentru al cunoaste si ai deveni supusi, atat cat mai avem timp favorabil, pentru ca zilele acestui sistem sunt numarate, Dumnezeu aduce o zi de rasbunare peste pamant, iar oamenii lipsiti de pietate vor fi distrusi, iar cei care vor infaptui vointa lui Dumnezeu vor fi salvati.

| anonim_4396 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Să ne apropiem de dumnezeu, să îi devenim supuși?
Oamenii lipsiți de pietate vor fi distruși?
Iar cei care vor înfăptui voința lui Dumnezeu vor fi salvați?
Cred că ești fana bondage, îți place să fii iubită cu cruzime sau ceva de genul.

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar de ce vorbesti astfel, eu ti-am scris ceea ce este redat in Biblie, ori tie asa ti se pare corect. Nu mie in clar acest cuvant,, bondage". Acum stii cum se zice; cine cum traieste asa gandeste. Ce sa zic, care cum.

| anonim_4396 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Ai dreptate, am interpretat prea frumos.
Bondage? Ceva interesant, o să îți placă, ca tuturor „creștinelor pioase și supuse". happy

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Care proverb?

| NAdrian a răspuns:

Proverbul era.
Ca degeaba au fost fecioare si nu au avut vreo virtute. Fecioria e un dar, insa curatia e o virtute

| Hutzy95 a răspuns:

Proverbu e asta "Privegheati ca nu stiti ziua nici ceasul in care va veni Fiul omului"