| Classiffied a întrebat:

Sper că nu jignesc pe nimeni cu intrebarea mea dar trebuie pusă. sunt prea multe biserici în Romania? Aproximativ 18.300 de biserici. fata de 589 de spitale la nivel național.scolile sunt mai multe cu puțin fata de biserici

4 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Multe cladiri si putina Biserica vie aflata in ascultate de Capul Bisercii, Mantuitorul Hristos.

| anonimg a răspuns:

Nu i-au partea bisericii populare. Pentru că de fapt oamenii, populația a creat biserica după gusturile lor.
Biserica este rezultatul a ceea ce poporul majoritar a născut, a creat. Dacă nu ne place ce am creat, asta este un alt subiect de discuție.
Acum, vorbind la modul serios, dacă oamenii ar fi trăit în ascultare de Dumnezeu, dacă bisericile ar fi fost ceea ce trebuie să fie, atunci poate că nici n-am fi avut nevoie de spitale. Dar dacă biserica pe care am creat-o îngăduie trăirea în păcat, dacă ea nu mustră păcatele oamenilor, dacă ea refuză să atingă conștiința păcătosului pentru ca păcătosul să se întoarcă de la păcatul lui și să trăiască, atunci eficiența unei astfel de biserici este nulă. O biserică care nu mustră păcatele oamenilor nu este bună de nimic. Ba încă ar fi făcut mai bine dacă ea nu ar fi existat.
Să nu ne mirăm de conducătorii ei; asta este organizația ei: lipsită de gust, de culoare, de viață, și mai ales de viață veșnică.
Când biserica îngăduie păcatul, când ea se pune în locul lui Dumnezeu și oferă "dezlegare" la un lucru sau altul, când ea îngăduie consumul animalelor necurate și al alcoolului, cum poate ea să se numească biserica lui Hristos? Niciodată ea nu va aparține lui Hristos, pentru că El mustră păcatul. O astfel de biserică duce la nevoia construirii de spitale.

Nevoia de spitale este de fapt rezultatul unei biserici apostate, ineficiente.

| AlTheConquerorOfHeaven a răspuns:

Sunt un popor crestin. E normal sa aiba case oamenii astia care imprastie religia. Iar pe langa casa orice preot mai construieste si o biserica din banii adeptilor.

| riTeS03 a răspuns:

Intrebarea mai buna este a cui e treaba sa construiasca biserici? Biserica, din experienta mea BOR, are treaba sa-si faca biserici, desi cauta pe google si o sa vezi cati bani se duc din banii bisericii in actiuni social-filantropice, cauta sa vezi ca Biserica a facut si spitale private si centre pentru batrani, cantine sociale, etc. Mass-media nu promoveaza asa ceva, stiu, ei cauta doar subiectele care aduc vizionari, cele cand mai face cate-un preot ceva necrestinesc - intr-adevar nu-s lucruri de laudat - dar de ce sa nu promovam si ceva bun facut de Biserica?
Statul Roman e de vina pentru numarul mic de spitale, nu aruncati cu pietre in Biserica pentru ca nu sunt spitale.