anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Stau si ma intreb, de ce trebuie (e musai, e obligatoriu) sa fie biserica o institutie de stat platita de catre enoriasi si nu numai, ci si de stat?

Stiu pe cineva care o duce prost cu banii, dar strange pentru popa cu Boboteaza. Poti sa il dai afara cand vine la tine-n casa? Nu poti.

Explicatia persoanei a fost: „pai sa vezi cum o sa te taxeze la o nunta, la un botez, mama nu o mai duce mult si va trebui sa o inmormantam, daca nu platim, nu se uita nici dracu' la noi cand platim pentru mormant". De parca spaga pentru doctori nu e de ajuns, si totusi aia fac ceva imediat si concret...

Biserica ce impozite plateste? Si cam pentru ce? Cand vine vorba de banii ce trebuie dati statului, mi se pare ca devine optional, in functie de credintele oamenilor, dar Biserica trebuie platita in orice caz! Adica sunt bani risipiti, nu vad sensul, sincer. Il platesti pe popa pentru ca se roaga pentru tine? Ce model simplu de viata promova I(i)sus? Care e serviciul pe care ti-l intoarce un om muritor, un sol al unei divinitati care oricum stie totul si te ajuta chiar daca nu ai portmoneul gros (sa nu fac discriminare intre atei si crestini, ce spun, spun teoretic)? Unde e bunatatea clerului?

41 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu şi dacă aş fi deschis din greşeală, cu un "nu, mersi" scăpam de cerşetoria preasfinţită în două secunde. Nu înţeleg de unde e aceasta ruşine la unii de a refuza un serviciu în care nu cred şi de care nu au nevoie. Şi o mie de bărbi, sutane şi cruci de aur nu m-ar face să-i respect şi să-i las să-mi intre în casă.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Ma gandesc la Mafie in momentul asta... sau la Fisc, sau la camatarie.
Singura diferenta e ca poti sa ii refuzi. Dar in cazul prezentat de mine, indoctrinarea a fost aplicata cu atat de mult succes incat te face sa te simti dator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Mai sant exceptii.dar ingerii sant rari in spitalele noastre.

anonim_4396

Mai sant exceptii.dar ingerii sant rari in spitalele noastre.stii ce as face eu daca as fi cadru medical? daca m-ar intreba un pacient, cat ma costa? i-as spune; dupa ce te vei face bine, vei putea sa recunosti calitatea muncii mele si a personalului.

anonim_4396

Frumos, daca ai fi medic si nu te-ar corupe sistemul.

| RaduIAndrei a răspuns:

Nu te obliga nimeni sa dai bani Bisericii. Eu nu cred in Dumnezeu, in acel Dumnezeu care ni-l prezinta ei, dar totusi stiu ca Isus a spus ca trupul tau este templul in care te rogi. Nu trebuie sa mergi la biserica pentru a te ruga, biserica si toate aceste ramuri ale crestinismului sunt facute de catre oameni conducerii. Voi chiar credeti ca mergand la biserica si va rugati dumnezeu va aude mai bine? Raspunsul e nu. Ma tot gandesc cum de crestinii dau bani bisericii. Voi care il urmati pe Mantuitorul Isus, nu i-ati citit voi Fericirile sau daca ati facut-o nu ati inteles nimic din ce vroia el sa zica? Nu ati inteles nimic din tot ce a facut el pe Pamant? Se pare ca credinta multora se bazeaza doar pe faptul ca asa au fost invatati in familie. Nu mai da bani Bisericii fiindca, tu trebuie sa te rogi pentru tine nu preotul, nu biserica... Imi pare rau pentru voi cei crestini si nestiutori asupra credintei voastre. Nu Dumnezeu va cere bani, oameni ii cer folosind ca pretext pe Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RaduIAndrei):

Nu stiu daca te-ai prins, da' nu-s crestina.
Doar ca m-am enervat rau vazand persoana respectiva ca nu si-a incarcat cartela de luni de zile, dar i se pare prioritar sa primeasca popa la ea in casa doar pentru ca ii e teama ca ramane cu mortu'n casa. Pai da-o-ncolo, stii...

| NuiBaiBa a răspuns:

Ma in general sa faca ei bani dar nu numai sa nu te gandesti ca toti sunt asa adica preotu meu de la tara nu are nici masina si sta in casa biserici iar banii ii foloseste sa ajute oamenii nu te gandi ca toti sunt asa depinde de caracterul oamenilor de exemplu calugarii traiesc din ce cultiva sau din ce primesc pomana iar pomana nu te obliga nimeni sa o faci...

| RaduIAndrei a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-am dat seama ca nu esti cu ale Domnului ca de obicei aia nu vorbesc asa fiindca sunt indoctrinati. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NuiBaiBa):

Si eu cunosc exceptii, dar nu era doar asta subiectul intrebarii...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RaduIAndrei):

Ce ma face pe mine sa gandesc profund e ca exista expresia „a nu avea un dumnezeu" ca sinonim pentru imoral.