| Ion1989 a întrebat:

Stiti ce nu inteleg eu? De ce este asa de aiurea si nedreapta viata asta? Nu inteleg cum se poate asa ceva intampla asa ceva? De ce tocmai oameni buni, nevinovati care nu au facut niciun rau in viata mor repede? Ori mor in accidente rutiere, ori mor de boli, ori le cade ceva in cap, ori ii omoara cineva? Ori se accidenteaza ei singuri si in schimb sunt niste javre de oameni care au facut atatea rele, au furat, au omorat si au trait pana la adanci batraneti nu le-a cazut niciodata nimic in cap, ce aiurea este viata asta, este vorba de karma? Ghinion?

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

și ghinion și prostie și material (uman) de slabă calitate

| ada92 a răspuns:

Mulți nu știu că lumea de azi este condusă și influențată de Satan Diavolul. De aceea, foarte des oamenii ajung să reflecte personalitatea lui plină de răutate.
Multe lucruri rele ni se întâmplă doar pentru că ne aflăm în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Iar o mare parte din suferință este rezultatul stării noastre păcătoase, moștenite atât de oamenii buni, cât și de cei răi. Așa se explică unele boli fizice și mentale, precum și unele trăsături ce îi împing pe unii să facă rău altora.
Suferința nu a făcut parte din scopul lui Dumnezeu cu privire la oameni. Ea a apărut când primii oameni au ales să fie independenți de Dumnezeu. Dar aceasta nu înseamnă că omenirea este condamnată să sufere la nesfârșit...
Revelația 21:3, 4 " Dumnezeu... va șterge orice lacrimă din ochii lor și moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi..."
O promisiune sigură care se va împlini foarte curând.

| Ion1989 explică (pentru ada92):

Si atunci cum? Tu poti face pacate fara sa stii?

In general nu merg aproape niciodata in orase straine, nici pe drumuri nu ies, fac cativa pasi pe afara, prin curte, inapoi in casa, si daca ies pe drum, merg doar prin locuri cunoscute, nici prieteni nu am, nici cu nimeni nu vorbesc, nici masina nu conduc

| ada92 a răspuns (pentru Ion1989):

Toți am moștenit păcatul de la primii noștri părinți, nu există om perfect care să nu greșească prin fapte, vorbe, unele reacții sau chiar gânduri. Având o stare imperfectă, și corpul nostru este imperfect, se degradează, îmbolnăvește și în cele din urmă moarte. În plus suferim atât din cauza propriilor greșeli, cât și din cauza greșelilor altora. Biblia spune că plata păcatului este moartea.

Din ce am auzit chiar este posibil ca pacatele facute de parinti sau de bunici sau de stra stra bunici sa se intoarca asupra copiilor? Este posibil ca acele pacate sa se intoarca asupra copiilor foarte tarziu? Chiar si dupa 50 de ani sa se intoarca asupra copiilor?

| ada92 a răspuns (pentru Ion1989):

Nu, păcatele făcute de părinţi sau bunici nu se întorc automat asupra copiilor, în sensul că copiii să fie vinovaţi pentru ele. Fiecare om este responsabil pentru ce face el însuşi.
"Fiul nu va purta nicio vină pentru nelegiuirea tatălui său, iar tatăl nu va purta nicio vină pentru nelegiuirea fiului său." Ezechiel 18 :20
Cu toate acestea, există consecinţe morale, sociale, psihologice etc., care se pot răsfrânge asupra copiilor iar acestea pot suferi din cauza acţiunilor părinţilor lor, dar nu ca pedeapsă impusă de Dumnezeu pentru păcatele lor.

Asa am auzit ca pacatele facute de parinti se intorc asupra copiilor si se pot intoarce foarte tarziu, peste multi ani