| Nătărău a întrebat:

Știați că pînă în anul 787 din Calendarul Gregorian cînd a avut loc al doilea Consiliu Ecumenic Creștin de la Niceea nu existau nici așaziși Îngeri și nici așaziși Sfinți?

39 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este singura doctrină stabilită la congresele de popi pe care credincioșii o înghit pe nemestecate.
Infailbilitatea Papei, primariatul și suprmația Papei, etc.

| milan9 a răspuns:

Spui aberatii. Secte au existat dintotdeauna. La sinoadele ecumenice nu s-a adaugat nimic. Doar s-au facut confirmari. Ia si citeste stenogramele sinoadelor si iesi din aceasta ignoranta criminala...

Esti gresit informat. Spre exemplu, al doilea sinod a avut loc in 381 si nu in 787!

| Nătărău explică (pentru milan9):

E vorba de Al Doilea Consiliu Ecumenic de la Niceea aici, nu de al doilea Consiliu din toate, deci aberezi complet. Tu îl confunzi pe acesta cu primul din Constantinopol. :-))

| Nătărău explică (pentru milan9):

A trebuit să se facă confirmări pentru că Arius și echipa se opunea vehement ca creaturii create Isus să îi fie atribuite calități umane. Asta așa ca cel mai mic rezumat la toată porcăria despre care vorbești și pe care au înfăptuit-o. :-))

| milan9 a răspuns (pentru Nătărău):

De ce iti asumi tu astfel de BLASFEMII mizere,... de parca Iadul fix de tine crezi tu ca ar duce lipsa... sad

| milan9 a răspuns (pentru Nătărău):

Se pare ca tu vrei sa-ti bati joc pana si de Biblie... Iata ce spune despre FIUL LUI DUMNEZEU ca si CREATOR (si nu "creatie"):

1). > Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU El (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE ŞI TOATE PRIN El AŞEZATE.
2). > Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ
EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."
3). > Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;
4). > MESIA, Hristos – Fiul lui Dumnezeu este DIN VEŞNICIE. Nimeni să nu Îl confunde pe Dumnezeu cu creatura, cea PE CARE El a CREAT-O!
5). > Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."
6). > Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos),, Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’
7). > Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI (fiind aici vorba despre "Fiul Omului"- Hristos) ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

| Nătărău explică (pentru milan9):

Biblia e doar o scrisoare în lanț. Știi ce e aia scrisoare în lanț? E, aia e Biblia. Poți s-o arunci în canal.

| minrest a răspuns:

Exista foarte multe izvoare scrise, care trateaza despre ingeri si sfinti, anterioare anului 787 en. Nu poti sa faci diferenta dintre imaginatia ta si realitate, vad.

| Nătărău explică (pentru minrest):

Alea sînt minciunile care îți plac ție. Pe mine nu mă mai sucești de la ce am aflat în vecii vecilor amun ra! Valea de-aici cu PORCĂRIILE tale!

| Nătărău explică (pentru minrest):

Ai făcut o obsesie să mă contrazici și să-mi aduci prejudicii pînă și în legătură cu cele mai mici chestiuni. Te put eu cînd te prind.

| Frank51 a răspuns:

Nup.

| Panamax a răspuns:

Malachim sau supraveghetori numiti mai tarziu ingeri sunt descrisi in VT.
Femeile trebuiau sa aiba capul acoperit in templu de teama lor.

| Nătărău explică:

Mențiune: TPU a mutat întrebarea de la Educație și Cultură Generală la Religie (cu alte cuvinte încearcă să invalideze și să nu aprobe autenticitatea istorică a ceea ce scriu. Ce mișcare slabă!) :-))

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Nătărău):

Tocmai ca nu-i deloc autentica.

| Nătărău explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Tu urmărești Întrebarea doar ca să bagi strîmbe? Educația e necesară. :-)

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Nătărău):

Nu. Am primit notificare de la raspunsul tau, apoi m-am uitat in jur, la celelalte raspunsuri.

| Nătărău explică (pentru cyberalex):

Era mai simplu să spui că nu știai și acum știi.

| cyberalex a răspuns (pentru Nătărău):

Nu este cum spui tu, citeste link-urile.

| Nătărău explică (pentru cyberalex):

Nu mai e nevoie să citesc nici un link. Le știu pe toate.

| Nătărău explică (pentru cyberalex):

Văd că și tu te ocupi cu jumătăți de dreptăți. Mi-am dat seama de la răspunsul tău la întrebarea mea despre prima printare a Bibliei de treaba asta.

| MariaEcaterina99Y a răspuns:

Nu. Dar de unde știi acest lucru?

| Nătărău explică (pentru MariaEcaterina99Y):

Nu de foarte mult timp există o disciplină numită Istorie pe care unii dintre noi o luăm foarte în serios. :-)

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Nătărău):

Tu nu o iei in serios. Tu probabil te uiti pe descopera.ro si apoi vii aici si impartasesti minciuni.

E vorba ca imparatul Constantin al V-lea interzisese cultul imaginilor, al sfintilor, iar conciliul a vrut sa ii reintroduca.

Asa ca du-te regurgiteaza sperma in alta parte.

| Nătărău explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Cuvîntul cheie în propoziția ta e "probabil". Du-te și crede în altă parte. Site-ul pe care l-ai menționat l-am vizitat maxim de două ori în viața mea și i-am dat dat pace, pentru că mi-am dat seama că face exact ce faci tu aici, mixează dreptatea cu minciuna. Consiliul la care faci tu referire e Consiliul de la Hieria. Acolo s-a agreat asupra a ce spui tu și acel consiliu pînă în ziua de azi e considerat ca fiind ilegitim și neoficial printre restul consiliilor ecumenice creștine, deci mai bine tăceai și-ți făceai un argint coloidal.

| sadrian46 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Erau 20 de aspecte în litigiu.
Împăratul era politician el dorea pace în imperiu, de asta i-a convoat să se înțeleagă la congres, nu să se omoare pe străzi.
Așa că lasă sperma băiatului în pace, și dacă ești așa de educat cum pretinzi învață să dialoghezi politicos.

| MariaEcaterina99Y a răspuns (pentru Nătărău):

Sa știi ca provin dintr-o familie de istorici pot sa zic.și n am auzit niciodată chestia asta ‘))

| Nătărău explică (pentru MariaEcaterina99Y):

Foarte bine. Acum ai auzit. Educația e necesară.

| MariaEcaterina99Y a răspuns (pentru Nătărău):

"Educația e necesară". Îmi pare rau sa-ți zic, dar dacă tu știi unele lucruri nu inseamna ca toți din jurul tau sunt niște prosti. Ceea ce tu nu știi, stiu altii. Asa ca mai las-o cu aceasta superioritate. Și da, poate nu ai vrut sa para asa, dar chiar asa a părut. Dacă cineva nu știe ceva, iar tu spui exact acest lucru, sa știi ca pare ca și când tu-l faci pe ăla incult. Iar ce spui tu, de religii aici, dacă ai citit pe net sau la tv, sa știi ca exista o sansa destul de mare sa fie fals. De multe ori și unele știri pot fi false. Asa ca mai bine întreabă pe cineva care este om istoric dacă este adevarat sau nu. Asta e părerea mea?

| Nătărău explică (pentru MariaEcaterina99Y):

Educația încă e necesară.

| Nătărău explică (pentru MariaEcaterina99Y):

Din cîte văd ai invidie față de mine pentru că ai aflat ceva ce nu știai, tu venind dintr-o familie de -ahem- istorici. Ar trebui să te oprești. Vrei să te rănești sau ce?

| MariaEcaterina99Y a răspuns (pentru Nătărău):

In primul rând, nu ma pasionează istoria, ci literatura. Nu am nicio treaba cu cei ce-i pasionează un anumit lucru, spre exemplu istoria religiilor. Este treaba lor pana la urma. Iar invidia dragul meu, este doar arma oamenilor slabi. Eu sunt indiferenta in general cu aceste aspecte..ma crezi sau nu este treaba ta. Ți-am spus doar, nu ma intereseaza de părerea oamenilor despre mine, iar de părerea ta chiar deloc. Poți sa crezi invidioasa. Este doar părerea ta care ai luat-o dintr-un simplu motiv ca ți-am zis sa te informezi mai bine. Sa citesti in carti, nu sa asculți in dreapta și-n stanga. Nu te mai lasă influențat atât de rapid. Încearcă sa afli dacă este adevarat ceea ce a spus cineva, inainte sa o crezi.
Și sa ma rănesc cum? Prin niște vorbe? Îmi pare rau, dar eu nu ma rănesc atât de rapid. Nu sunt fragila. Și sa ma opresc din ce anume? Din a-mi spune propria opinie? Trăim in secolul 21, avem dreptul la a spune ce gandim. Ai inteles?

| Nătărău explică (pentru MariaEcaterina99Y):

Kiss kiss :-))

| Nătărău explică (pentru MariaEcaterina99Y):

Nu ești deloc diferită față de restul împiedicaților și împiedicatelor. Ata ete.

| MariaEcaterina99Y a răspuns (pentru Nătărău):

De restul impiedicatelor? ‘))) Alta insulta mai buna n-ai putut găsi?

| MariaEcaterina99Y a răspuns (pentru Nătărău):

Hai ca deja facem chat aici. Vorbim și alta data. ‘)) Și un mic sfat pentru viitor, destepteaza-te? Deși la cât de..influențat poți fi, nu prea cred? Pa pa.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Multe sunt diferenţele între Creştinismul autentic (Noul Testament), şi cel practicat de preoţi.