| IoanieCriminalul a întrebat:

Unde scrie in biblie cum sau format elementele chimice?

9 răspunsuri:
| marinelpop a răspuns:

Cu mai mulţi ani în urmă, Kirtley F. Mather, pe atunci profesor de geologie la Universitatea Harvard, a ajuns la următoarea concluzie: „Nu trăim într-un univers al întâmplării sau al capriciului, ci într-unul al Legii şi al Ordinii. Administraţia sa este cât se poate de raţională şi merită cel mai mare respect. Să ne gândim la uluitoarea structură matematică a naturii care ne permite să-i atribuim fiecărui element al materiei câte un număr atomic, toate numerele atomice fiind cifre consecutive".
Să analizăm pe scurt această „uluitoare structură matematică a naturii". Printre elementele cunoscute în antichitate se numără aurul, argintul, cuprul, staniul şi fierul. Arsenul, bismutul şi stibiul au fost identificate de alchimişti în evul mediu, iar mai târziu, în secolul al XVIII-lea, s-au descoperit multe alte elemente. În 1863 s-a folosit spectroscopul (un aparat care poate separa spectrul unic al culorilor pe care le emite fiecare element) pentru a identifica indiumul, acesta fiind al 63-lea element descoperit.
În acel timp, chimistul rus Dimitrie Ivanovici Mendeleev a ajuns la concluzia că aceste elemente nu au fost create la întâmplare. În cele din urmă, la 18 martie 1869, la o şedinţă a Societăţii de Chimie Ruse s-a citit tratatul său intitulat „Tabelul sistemului elementelor". În acest tratat, el a afirmat: ‘Doresc să elaborez un fel de sistem care nu are la bază întâmplarea, ci un anume tip de principiu concret şi exact’.
În celebra sa lucrare, Mendeleev a făcut următoarea prezicere: „Trebuie să ne aşteptăm să mai descoperim multe elemente simple necunoscute; de exemplu, pe cele asemănătoare cu aluminiul şi siliciul, adică elemente având masa atomică cuprinsă între 65 şi 75". Mendeleev a lăsat căsuţe libere pentru 16 elemente noi. Când i s-a cerut să aducă dovezi pentru această prezicere, el a răspuns: „N-am nevoie de dovezi. Legile naturii, spre deosebire de legile gramaticii, nu admit excepţii". Apoi a adăugat: „Cred că, atunci când se vor găsi aceste elemente necunoscute prezise de mine, mai mulţi oameni ne vor acorda atenţie".
Şi exact aşa s-a întâmplat! „În următorii 15 ani, descoperirea galiului, a scandiului şi a germaniului, ale căror proprietăţi se potriveau foarte bine cu cele prezise de Mendeleev, a confirmat veridicitatea tabelului periodic şi l-a făcut celebru pe autorul lui", se arată în Encyclopedia Americana. În primele decenii ale secolului al XX-lea, toate elementele existente fuseseră descoperite.
Evident, aşa cum a remarcat chimistul Elmer W. Maurer, „această frumoasă ordonare nu este în nici un caz rezultatul unei întâmplări". Iată ce observaţie a făcut John Cleveland, profesor de chimie, în legătură cu posibilitatea ca ordinea armonioasă a elementelor să fie rezultatul unei întâmplări: „Descoperirea ulterioară a tuturor elementelor a căror existenţă o prezisese [Mendeleev] şi faptul că ele aveau aproape aceleaşi proprietăţi prezise de el pur şi simplu exclude această posibilitate. Marele său principiu general n-a fost niciodată numit «o întâmplare a periodicităţii». Dimpotrivă, este vorba de «legea periodicităţii»".
Un studiu atent asupra elementelor şi a modului în care se potrivesc unele cu altele pentru a forma toate lucrurile din univers l-a determinat pe renumitul fizician Paul Dirac, care a predat matematica la Universitatea Cambridge, să afirme următoarele: „Cineva ar putea rezuma situaţia spunând că Dumnezeu este un matematician excepţional şi că s-a folosit de matematici superioare pentru a construi Universul".
Este într-adevăr fascinant să examinăm lumea nevăzută, atât la nivelul atomilor, al moleculelor şi al celulelor vii infinit de mici, cât şi la nivelul uriaşelor galaxii de stele care nu se pot vedea cu ochiul liber! Această analiză ne face să ne simţim mici. Ce efect are asupra voastră personal? Ce vedeţi reflectându-se în toate aceste lucruri? Vedeţi dincolo de ceea ce pot ochii voştri fizici să vadă?

| RAY a răspuns:

Isi pierzi timpul aiurea, lasa-i sa creada in ce vor

| EdwardTeach a răspuns:

Nu ştiu unde scrie asta, dar ce ştiu este că nu ştii cum să foloseşti cratima corect. sad

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Cand s-a facut pamantul

suntserios
| suntserios a răspuns:

Confunzi religia cu stiinta

| FucktheSystem a răspuns:

Dumnezeu a făcut tot. Punct.

| IoanieCriminalul explică (pentru FucktheSystem):

Dumnezeu nu exista punct.

| FucktheSystem a răspuns (pentru IoanieCriminalul):

Știu. Punct.

| mariela22 a răspuns:

DUMNEZEU exista...cu siguranta. punct.EL a inzestrat omul cu inteligenta, cu abilitati mentale adica ai capacitatea si dorinta de a face ceva de a gandi si apoi de a crea, ai ratiune si prin aceasta se diferentiaza omul de animal. si omul in fiecare zi studiaza si descopera..pentru ca sa nu se plictiseasca...

Întrebări similare