| 4inel a întrebat:

Unde va fi Raiul, in cer sau pe pamant?

Răspuns Câştigător
| Hope77 a răspuns:

Pe scurt: si in cer si pe pamant.
Mai pe indelete:
Cand Hristos vine a doua oara, cei credinciosi vor fi luati la Cer. Deci raiul e in cer. Dupa o mie de ani, Biblia spune ca cetatea Noului Ierusalim se va cobori pe pamant. Pamantul va fi curatit prin foc si recreat desavarssit, asa cum a fost la inceput, inainte ca Adam sa cada in pacat. Asadar, dupa cei o mie de ani, raiul se va muta pe pamant. Aceasta planeta unde s-a dus un razboi spiritual teribil va fi privilegiata sa fie un loc special in universul creat de Dumnezeu.

49 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| 4inel explică (pentru Kolors):

Poti sa argumentezi te rog? As dori o parere bazata pe Biblie.

| dragos9234 a răspuns:

Cerul nu este ceva palpabil.
Cea mai credibila varianta ar fi ca raiul sa fie in alta dimensiune.

| 4inel explică:

Sunt 4 texte in Biblie care vorbesc despre cer nou si pamant nou. Conform acestor texe posibil ca Raiul va fi pe pamant.

Isaia 51:16 Eu pun cuvintele Mele în gura ta, şi te acopăr cu umbra mânii Mele, ca să întind ceruri noi şi să întemeiez un pământ nou, şi să zic Sionului: „Tu eşti poporul Meu!"
Isaia 65:17 „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute, şi nimănui nu-i vor mai veni în minte.
2 Petru 3:13 Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.
Apocalipsa 21:1 Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.

| Thunderstruck a răspuns:

Nu exista rai, iad...

| ArinaRya a răspuns:

1. Citeste Geneza (Cerul, Pamantul). " Sa fie o intindere intre ape si ea sa desparta apele de ape. Dumnezeu a facut intinderea si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Dumnezeu a numit intinderea Cer."... "Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul, Dumnezeu a numit uscatul Pamant"
2. Corinteni 12:2-4, vedem că Apostolul Pavel a fost răpit până la al treilea cer şi a fost răpit în rai
3. Apocalipsa 2, 7: Pomul vietii se afla acum in cer.
4. Lui Moise ii era spus sa ridice mana catre Cer pentru a primi cele cuvenite.
5. " Ridica-ti maini curate spre Cer!"
6. Judecatorii 13:20 Pe când flacăra se suia de pe altar spre cer, Îngerul Domnului S-a suit în flacăra altarului. (este vorba de un inger al domnului, care s-a suit spre Cer- rai)
7. Vom mosteni IMPARATIA CERURILOR! (dovada cea mai clara)

| ArinaRya a răspuns (pentru 4inel):

Raiul se refera la un cer nou si pamant nou - nu va fi nici pamantul acesta pe care il cunoastem si-l locuim, va fi cerul, pe care nimeni nu-l stie. Dar nu vom merge pe norisori, va exista o alta lume happy Si cand era Adam si Eva era pamant = gradina.

| Kabuto79 a răspuns:

Raiul este prezentul. Eu propun sa iti traiesti viata, nu sa te inchini si sa te abti de la placerile vietii in speranta a ceva mai bun dupa moarte
Parerea mi-a

| Kabuto79 a răspuns (pentru Kabuto79):

Mea*

| 4inel explică (pentru Thunderstruck):

De ce?

| Thunderstruck a răspuns (pentru 4inel):

Cum adica de ce? Intrebarea e de ce sa existe...De ce ai merita sa fii rasplatit pentru eternitate dupa o viata de 100 de ani? Ti se pare corect sa fii judecat toata viata ta dupa cum ai trait o milisecunda?

| 4inel explică (pentru Kabuto79):

Eu nu ma mutumesc doar cu viata asta, este prea putin, am suferit destul vreau ceva mai mult si mai bun. Fa ce vrei esti liber.

| 4inel explică (pentru Thunderstruck):

Da, mise pare corect. Tie doar ti se pare ca traiesti 100 de ani, in realitate tu esti vesnic. Iadul este locul unde nu exista Dumnezeu, atata tot. Vrei cu Dumnezeu, vei sta cu Dumnezeu, asta e Rai. Vrei fara Dumnezeu, vei sta fara Dumnezeu, asta e Iad. Dumnezeu este vesnic, la fel si eternitatea va fi vesnica. E logic nu? Acolo nu mai este timp.

| cristi202 a răspuns:

Va fi pe un pamint nou. Exterior vorbind. Insa va fi in inimile celor ce si-l construiesc inca de pe aici. Poti avea raiul aici, pe pamint, in inima ta! Pe noul pamint va fi doar deplina lui descoperire

| Jackul336 a răspuns:

Nicaieri

| HueyFreeman a răspuns (pentru 4inel):

Nu ti se pare putin cam arogant sa crezi ca meriti o recompensa incompatibila cu realitatea doar pentru ca faci ce fac toti, isi traiesc viata?

| Thunderstruck a răspuns (pentru 4inel):

Se pare ca n-ai inteles ce vreau sa zic, nici nu are rost sa-ti explic din nou, o sa intelegi ce vrei, din nou.

Răspuns utilizator avertizat
| mihaitaLGP a răspuns (pentru ArinaRya):

Ma amuz teribil cand vad in ce prostii credeti. Biblia e o carte mediocra scrisa de niste oameni care nu isi puteam explica anumite fenomene.

Argumentez dupa "logica" voastra. O data ce partea spirituala este desprinsa de partea materiala, partea spirituala nu mai poate simtii nici o durere fizica. Durere fizica care doar partea materiala o poate simtii. In concluzie tot "focul" din iadul tau nu poate ranii partea spirituala.

Nici macar din punct de vedere mental nu mai poate simtii nici o durere. O data ce creierul ca si activitate cerebrala inceteaza sa mai functioneze, totul moare. Starile emotionale, memoria, constinta, ratiunea sunt "abilitati" ale CREIERULUI. Daca totul ar fi cauzat de suflet atunci cum explici ca daca lovesti un om foarte tare in cap acesta e posibil sa isi piarda memoria. Deci in concluzie daca creieru moare, pentru sufletul este imposibil sa mai aiba trairi, stari emotionale, constinta, memorie si ratiune.
Deci cum mai poate simtii sufletul atat in rai, cat si in iad ceva? Daca absolut totul este cauzat de creier, creier care intr-un final inceteaza sa mai functioneze.

Repet, am argumentat dupa "logica" voastra.
Sufletul nu exista, cum nu exista nici rai si nici iad.

Religile sunt creatile unor minti "bolnave" pentru indoctrinarea si manipularea maselor.

| Terentee22 a răspuns (pentru Thunderstruck):

De ce nu a inteles ce vroiai sa zici?

| Thunderstruck a răspuns (pentru Terentee22):

Eu l-am intrebat daca i se pare normal sa fie judecat pentru eternitate dupa o viata de 100 de ani, iar el imi raspunde "da, dar in realitate esti vesnic". Suntem pe alta lungime de unda.De-acum o sa-l judec toata viata pentru ce-o sa faca intr-o anumita milisecunda, sa vedem daca i se pare corect...

| Terentee22 a răspuns (pentru Thunderstruck):

Hai frate, tu mi-ai luat in serios intrebarea
mersi de raspuns oricum laughing

| Thunderstruck a răspuns (pentru Terentee22):

3 dimineata, mai greu sa-mi dau seama daca era o intrebare retorica sau nu... laughing

| EmaS a răspuns:

Vrem sa stim care este parerea ta.

| martzian a răspuns (pentru 4inel):

„Sunt 4 texte in Biblie care vorbesc despre cer nou si pamant nou. Conform acestor texe posibil ca Raiul va fi pe pamant." – Te referi la pamantul acesta? Pentru ca textele NU confirma ipoteza aceasta. Textul citat de tine din 2 Petru 3:13, are si un context care spune ca cerul si pamantul acesta vor fi distruse (vezi v.10-12)

| martzian a răspuns (pentru ArinaRya):

Pot sa pun si eu un numar 8? happy

8. "Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mîntuitor pe Domnul Isus Hristos." (Filipeni 3:20)

| martzian a răspuns:

Din pacate noi oamenii am ramas la o percepere latifundiara asupra rasplatilor vesnice. Ne intereseaza unde si cum - nu ca nu ar fi important. Totusi, adevarata rasplata nu este limitata la o gradina sau un pamant frumos si la o viata buna (desi ele pot fi parte din ea). Adevarata rasplata are de-a face cu refacerea totala a unei relatii nemijlocite cu Creatorul, relatie franta datorita pacatului. Acesta este cel mai important lucru care se va realiza in "Rai" si care incepe inca de aici, din timpul vietii noastre (Luca 17:21)...

| OOOLEOOO a răspuns:

''Iar pentru Iisus raiul nu a fost nici in ceruri nici pe pamant, ci in interiorul lui''

| ArinaRya a răspuns (pentru martzian):

Nu ne putem noi inchipui ce are Domnul pregatit pentru noi, pentru ca suntem limtati de cunoastere. Imi place raspunsul tau big grin Domnul sa te binecuvanteze!

| ArinaRya a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Prefer credinta decat haosul.

Întrebări similare