Tu vorbesti in numele religiei, dar nu cunosti biblia. Despartirea Marii Rosii e descrisa in Cartea Exodului, nu in Geneza.
Stiinta nu confirma altceva decat ca ar fi fost posibil ca Marea Rosie sa se desparta pe cale naturala, deci nu datorita lui Moise sau d-zeu.
Ca sa vorbesti despre stiinta nu trebuie sa faci cercetari. E destul sa inveti despre cercetarile altora, mai ales daca sunt oameni de stiinta autentici, si nu niste sarlatani de creationisti care se cred destepti, dar au gandirea la fel de puerila ca si a unui copil.
Sunt curios in schimbi ce cercetari ai facut tu sau crestinii tai ca sa confirmi geneza, sau alte parti din biblie.
Recunosc,am gresit eu, este vorba de exod.Dar e Interesant ce spui tu...Marea s-a despartit pe cale naturala, exact intr-un punct incare era facut un pod de piatra, desii in stanga si dreapta sant sute de metri in abis.Sa despartit exact in locul unde israelitii erau adunati si in momentul in care aveau nevoie.Am zis eu bine, ca voi credeti in basme
Ce faci te contrazici si tu? A invata despre cercetarile altora nu inseamna cu alte cuvinte a face cercetari?
Hai nu o mai lua pe aratura.Fii sincer si recunoaste ca la acest miracol nu ai ce comenta, ca Stiinta sustine Biblia, si numai pierdem timp pretios.
Eu ti-am dat un link care demonstreaza exactitatea Bibliei, tu ce imi dai ca sa demonstrezi contrariul. Vreau fapte nu cuvinte in vant
Nu este nicio dovada ca ar fi existat exodul descris de biblie in primul rand, sa nu mai vorbim de despartirea marii la un moment anume. E mult mai probabil sa fi fost un exod in mai multe etape, si nu asa cum scrie in biblie.
Tu faci diferenta intre un om de stiinta care face cercetari stiintifice si un om care e doar interesat de stiinta si o invata?
Vad ca tot repeti asta cu "stiinta sustine biblia". Ma intreb de ce. Crezi ca daca tot repeti ceva va deveni adevarat?
Tu chiar te astepti sa-mi pierd vremea cu tine? Crezi ca nu vad la ce nivel esti? Nu doar ca nu-ti cunosti biblia, dar nici nu stii sa scrii corect in limba romana. Chiar crezi ca ma astept de la tine sa-ti dau link-uri si dovezi pe care oricum le poti gasi si singur daca vrei? Dar nu vrei sa le vezi si am dubii serioase si in privinta capacitatii tale de a le intelege. Iti dau totusi doua link-uri, ca sa nu plangi. Compara-le cu ce scrie in geneza, si intelege ceva daca esti capabil.
http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_birds
http://en.wikipedia.org/wiki/Chronology_of_the_universe
Eu as putea spune ca 50% da si 50% nu...
Cred pentru ca de exemplu cand am avut necazuri sau ceva, ma rugam si ma simteam mai bine...si problemele puteam spune ca se rezolvau partial...
Pe alta parte nu cred pentru ca in tarile mai dezvoltate sunt mai multi atei decat in tara noastra.Plus ca de cand eram mici toti eram influentati de parinti,vecini, profesori de religie, rude, preoti etc. sa credem in Dumnezeu iar daca aveam o simpla indoiala legata de existenta lui, toti spuneau ceva de genu "Crede si nu intreba." sau chestii cum ar fi ca daca punem astfel de intrebari sau avem indoieli in legatura cu el o sa ardem in iad . E patetic...
Chiar nu au nici o valoare ce ti se pare tie a fii adevarat sau nu. Daca eu iti arat un video care demonstreaza o relatare biblica iar tu vii cu abureli de celor mentionate de tine, demonstreaza ca la capitolul logica esti suib 0 asadar iti confirm si eu ca nu are rost sa imi pierd timp cu unul ca tine care crede a fii cineva dar raspunsurile tale demonstreaza contrariul
N-ai inteles nimic din link-uri. : )) Am avut dreptate cand am zis ca le pun degeaba.