Fiecare isi alege religia si este liber sa o faca fara sa fie influentat de cei din jurul sau. Daca eu sunt de o religie, iar tu de alta nu vad de ce ar trebui sa incerc sa-ti ''bag pe gat'' religia mea, atata timp cat tu ai convigeriile tale.Nu am incercat niciodata sa-i influentez in vreun fel pe cei care sunt de o alta religie, ci am preferat sa aflu detalii despre religia lor, sa vad diferentele si asemanarile.Eu una nu promovez religia pe care o am si nu sunt de acord cu asta. Repet fiecare e liber sa-si aleaga o religie, sa urmeze un drum in viata fara sa fie afectat de spusele altora.Deci nu vad rostul unei promovari exagerate.
Sunt destui pe TPU care incearca sa bage pe gat altora religia lor. Fiecare cu ce poate.
Nu stiu cat promovez religia mai degraba credinta si o fac intrucat doresc binele aproapelui meu.
Nu promovez nimic, nici credinta si nici ateismul. Consider ca ambele sunt strict personale si prea putin ar trebui sa-i intereseze pe cei din jur!
Situatia se schimba putin cand cineva incearca sa-mi convinga copilul si/sau sa-i bage pe gat o anumita religie.
In scoli de ce se promoveaza religia?
http://wp.patheos.com.s3.amazonaws.com/......00x337.jpg
Ora de religie presupune în primul rând educaţie morală şi mai puţin prezentare a unui specific dogmatic. Cel puţin, aşa cum ştiu din toate sursele pe care le am, cam pe această educaţie morală se insistă cel mai mult.
Eficienţa educaţiei morale nu constă atât într-o asimilare a unei culturi generale (lucruri care în general sunt cunoscute din familie), cât mai ales în punerea în discuţie a temelor morale generale, practice şi esenţiale pentru echilibrul psiho-fizic al persoanei umane...
Fiecare elev, aflat în plin proces de formare a personalităţii, are nevoie şi de repere morale sănătoase, sau în primul rând de repere morale, de o învăţătură morală – constructivă pentru spiritul său tot la fel cum pentru metabolismul său, eficiente şi vitale sunt necesităţile sale nutritive.
Există ore în care se învaţă despre religii şi confesiuni în general, există altele în care prezintă aspecte ale propriei confesiuni (fiecărui cult i se predă în confesiunea lui), dar foarte important, SE DISCUTĂ LUCRURI CE ŢIN DE SPIRITUALITATE ŞI DE MORALĂ în general, lucruri ce ţin de comportamentul uman...
Aşa cum în general, înveţi toată viaţa, şi întotdeauna există loc pentru a mai descoperi ceva, pentru a mai învăţa ceva, la fel, pe planul vast al vieţii psihice, sufleteşti, întotdeauna există loc pentru a învăţa să cunoşti mai bine pe ceilalţi, să te cunoşti mai bine pe tine (chiar dacă aceste lucruri nu sunt la fel de interesante precum o lecţie de anatomie- avem şi spiritual nevoie de o anumită "anatomie" ), ai ocazia astfel să faci o altfel de ierarhie a valorilor, şi pe plan moral, nu numai material…
Mesajul spiritualităţii este cu atât mai necesar cu cât condiţiile societăţii o cer chiar şi în mod tacit. Relevante în acest sens sunt tarele morale care se cer remediate: influenţele non-educative ale mass-mediei, avalanşa de provocări ale imoralităţii, viciilor în general, ale pierderii diferitelor valori spirituale şi general umane, ale pierderii interesului pentru asumarea responsabilităţilor multiple ale vieţii, etc...
Nu ma intereseaza in ce crede altul, ma interesea doar in ce cred eu.Mi se pare o prostie in ziua de azi cum esti judecat doar ca ai o alta religie.Am avut o prietena adventista care s-a mutat si pe care toti o judecau dupa religie. Urasc cand se comenteaza la o anumita religie (Nu faci parte din acea religie de ce sa o judeci, cine esti tu?)
Nu, deloc. Fiecare este liber sa creada in divinitate sau nu. Daca imparti niste pliante/carti si le tot spui oamenilor ca iadu ii paste daca nu trec la religia ta, dai dovada de imaturitate si chiar prostie. Nu poti sa schimbi convingerile de zeci de ani pe care un om si le-a format.
Conform Constitutiei, articolul il gasesti pe google, omul are dreptul sa-si spuna parerea...amu ca se face exces, ii alta poveste. In ceea ce ma priveste, imi fac partea pentru ca tin la cei din jur.
Numa' bine
Poti sa imi treci in revista postarile din ultima luna, sa vezi daca sunt excesive.
Nu bag nimănui nimic în cap.
Dacă-mi ascultăă ideile bine, dacă nu iar e bine.E alegerea lui dacă-mi dă dreptate sau nu.
Nu promovez cu nimic religia ortodoxă, aș prefera să mă fi botezat la catolici. (tata fiind catolic, se putea și asta)
O zi bună!
In Matei 24:14a "Aceasta veste buna despre regat va fi predicate pe tot pamintul locuit ca marturie pentru toate natiunile." sau in Romani10:10 "Caci cu inima se manifesta credinta pentru dreptate, dar cu GURA se face o declarative publica pentru salvare." Deci noi trebuie sa le spunem altora ceia ce invatam, daca nu ne facem vinovati de singe. SI in Ezechiel 33:8 SE SPUNE :"Daca ii zic celui rau:, darTU NU LE VORBESTI CA SA-L AVERTIZEZI pe cel rau cu privire la calea lui rea, el, fiind rau, va muri in nelegiuirea lui, DAR, SANGELE LUI IL VOI CERE INAPOI DIN MANA TA". De aici intelegem ca noi trebuie sa ne facem datoria de a le vorbi altora cu privire la ceia ce invatam.
Adevarul are multe fete, iar fiecare simte neastamparata nevoie de as arata propria fata celor din jur.
Putini stiu ca doar puterea exemplului tau ii va convinge pe cei din jur.
Bunicii din partea tatălui sunt, într-un fel.
Deci, oarecum da.