| BeyondTheDarkSun a întrebat:

Vreau sa completez intrebarea lui Gaia : "Tot ce zice zeul vostru este moral sau zeul vostru zice lucruri care sunt morale?"
Ar putea exista o moralitate obiectiva? Mai bine zis,credeti ca exista o moralitate la nivel universal,si nu pamantean,omenesc? Daca credeti asta,ati putea descrie caracteristicile unei astfel de moralitati,ce numai un zeu o poate intelege? Pai,daca nu o puteti descrie,atunci cum de va lasati in voia zeului vostru,din moment ce voi nu ii intelegeti obiectivitatea moralitatii in care El crede,pentru ca El este un personaj absolut,neschimbator in ceea ce priveste cunoasterea,iar oamenii sunt atat de diferiti in gandire si logica si in ceea ce priveste moralitatea, unii fata de altii?

5 răspunsuri:
| M25M a răspuns:

Moralitatea este o notiune exclusiv pliata la nivelul uman, termen conceput de oameni si variabil in functie de ei. Chiar si la nivel de zeitate exista discrepante intre conceptul de moralitate in functie de civilizatia care a inventat zeul respectiv.

| suffarstar a răspuns:

Nu exista moralitate batuta in cuie.
O veche legenda egipteana spune ca atunci ca omul moare, sufletul sau se afla la rascrucerea dintre Fericire eterna si tristete eterna. Ii sunt puse doua intrebari. Daca sufletul raspunde cu "Da" la intrebari este trimis in locul de fericire eterna. Intrebarile sunt:
-Ai fost fericit in viata ta?
-Prin viata ta, persoanele din jurul tau si-au gasit fericirea?
Asta e toata moralitatea. Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. Apoi vei cunoaste si Iubirea de Dumnezeu.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Foarte frumoasa completare.acuma da-ne si un raspuns ori o concluzie fizolofica a problemei radicate.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Moralitatea este obiectiva, nu exista o moralitate corecta.

| Delmoniko a răspuns:

I-ai incuiat. Ati observat ca la intrebari istete sau documentate nu se baga niciun crestin? Poate eventual sa arunce cu noroi.
Moralitatea e inventat de oameni pentru oameni si se schimba in functie de trecerea timpului.