anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Administrarea anticonceptionalelor pe o perioada lunga poate avea efecte negative? afecteaza in vreun fel dezvoltarea normala a corpului daca sunt luate de la o varsta destul de frageda?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anticonceptionalele sunt medicamente pe baza de hormoni, care au efecte adverse, desigur. Ele au numeroase contraindicatii, tratamentul se face numai recomandat de medic si supravegheat (exemen ginecologic dupa prima luna si apoi la fiecare 6 luni, plus, la nevoie, analize de sange). Nu se iau pe termen lung, acceptandu-se o durata acceptabila de 5 ani intr-o viata.
Nu se dau cu rol anticonceptional la varste fragede. Majoritatea ginecologilor nu le recomanda inainte de 16 ani sub nici o forma si cu multe precautii pana la 18 ani. In mod normal, fetele isi incep viata sexuala dupa 18 ani (cele care isi respecta corpul si vor sa aiba o viata normala si sanatoasa), asa ca nu iau contraceptive la varste fragede. Sunt fete carora li se recomanda contraceptive chiar de la 11-12 ani ca tratament, dar acestea sunt cazuri speciale. Sigur ca fara a fi tratament, adimistrat numai ca anticonceptional, inainte de 18 ani afecteaza sanatatea si se constituie in factor de risc pentru cancerul de san, ovar, endometru, chisturi ovariene, afectiuni ale tiroidei, sterilitate, dar are efecte adverse mai putine decat un avort, de exemplu. In fine, pana la urma femeile care isi incep viata sexuala inainte de varsta minima la care nu sunt riscuri (17 ani si jumatate) renunta din start la a fi perfect sanatoase si normale, asa ca isi mai pot asuma un factor de risc in plus.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu se iau aceste pastile de la vârste fragede.
Se fac pauze anuale.
Aceste pilule se administrează la indicația medicului curant ginecolog.
Pa, pa.

| tyana a răspuns:

Favorizeaza aparitia cancerului luate pe termen lung.La o persoana care fumeaza si ia si anticonceptionale riscul este dublu. E foarte important sa te protejezi si te felicit ca faci asta, dar de ce nu folosesti prezervativul? Te salveaza nu numai de sarcina ci si de alte boli cu transmitere sexuala!

soothe
| soothe a răspuns:

Anticoceptionale reprezinta un pericol pentru echilibrul organismului femeii. Ritmicitatea ciclului si modul sau de desfasurare este normal daca organismul este in stare de echilibru. Oboseala, dieta, stresul afecteaza acestea in cazul in care nu se folosesc anticonceptionale si se pot produce intarzieri. Cand se folosesc anticonceptionalele, ele forteaza organismul sa aiba ciclu chiar atunci cand organismul nu are sufiecienta "forta" sa renunte la acea cantitate de sange in respective luna sau in ziua cutare; pe termen lung se produc astfel deficente energetice (adica organismul slabeste putin cate putin) dintre care cele mai multe duc la infertilitate si dereglari hromonale.
Faptul ca anticonceptionalele se recomanda numai de catre medic este adevarat insa de multe ori nici medicii nu stiu ce se poate intampla daca se folosesc pe termen lung.
Tot atat de adevarat ca tratamentul cu hormone in preajma menopauzei poate facilita aparitia cancerului (de san, de uter, etc.)

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Anticonceptionalele se administreaza numai la recomandarea medicului si tot el recomanda intreruperea lor atunci cand constata ca sunt probleme.

| nicky a răspuns:

Da, sigur ca afecteaza organismul in special ficatul si se iau doar dupa ce cosulti un medic ginecolog sau de planing familial si ti se recomanda sa le iei.

| zorialbi a răspuns:

In anticonceptionale, cei doi hormoni (estrogen si progesteron) sunt sintetizaţi artificial şi dozaţi în cantităţi de până la 400 de ori mai mult decât normal. Efectele secundare sunt multe, afectând serios sănătatea femeii ce le utilizează.
http://vreausaaflu.ro/
http://vreausaaflu.ro/Hormonal2. pdf