| Nebuna3459 a întrebat:

Ajutoor,vreau sa slăbesc dar nu pot...
De fiecare data cand ma duc in bucătărie mi se face poftă de mâncare...
Niște sfaturi, va rog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Pofta trebuie sa dispara de la sine, altfel nu e bine, orice opunere va da recidiva mai tarziu, adica opunere la o pofta existenta.
Are o problema cumva la receptorii din creier, asa aveam eu.
Mi se daduse un trat pentru anxietate si ala totodata a scazut drastic pofta de mancare si dulciuri.
In 2-3 zile era altceva, ma trimitea bunica sa-i iau o prajitura, cand intram in cofetarie, doar mirosu ala si ma facea putin sa imi vina sa dau afara, era ca si cum mancasem 3 prajituri cu 5 min inainte.
Asa trebuie.
Nu puteam nene, daca mancam asa jumate de miniecler sau hai un maxim unu din ala mic, ca nu avea gust, nu mai simteam gustu ca lumea, nu imi mai placeau dulciurile.

De la sine nu mai doream sa mananc dulciuri si altele in plus decat trebuia. Iar inainte mancam si masa, aveam pofte ba de eclere, ba de cremshnits, ba de cartofi prajiti, etc.
E doar un exemplu cum fuse la mine, si asa am slabit 22 Kg fara absolut nici un fel de efort.
Ideea era sa intru in cofetarie si sa nu imi vina deloc sa mananc, nu sa o ocolesc, si exact asta s-a si intamplat.

Restu e aiurea cu nu te mai gandi, evita aia si aia, aiurea, daca simti ca vrei te abtii un timp si apoi mai rau dai iama poate, sau macar la fel, si o iei d-acapo.
De parca ea nu stia ca trebuie sa manance legume si altele, stia f bine, dar are cu totul alte pofte.

32 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns (pentru Celcestietot):

Corect! In mod normal nu trebuie sa te abtii ci sa nu mai simti ca vrei chestia aia, si e mult mai bine, ca abtinerea fie ea si mai mica, in timp poate duce la frustrari la unii.

| Celcestietot a răspuns (pentru Mosotti):

Exactwinking!