Cam 1 saptamana si dupa se duce durerea.
Ia antiiflamatoare de 2 ori pe zi daca durerea e f mare.
Daca cuiul nu a intrat adanc si nu a facut ‘pagube’ te poti reapuca de activitatea zilnica cand poti suporta durerea, dar sa ai grija, sosetele ude transpirate sunt cel mai bun mediu pentru dezvoltarea bacteriei, sa ai grija sa nu se infecteze.
Orice rană doare. Eu m-am rănit la degetul de la mâna dreaptă după ce am avut un mic incident cu bicicleta. Eu am tratat rana superficial și s-a infectat. După 4 zile am fost la urgente, prescris antibiotic și acum rana s-a închis. S-a închis și cicatrizant pentru ca am lăsat eu rana fără pansament. Cand puneam pansament mereu ma trezeam cu pansamentul lipit de rană și chiar dacă mergeam la baie sa ud pansamentul, mereu când despindeam îmi dadea și sângele. La trei săptămâni de la incident și nici acum nu pot spune ca am rana vindecată complet. La talpă e mai nasol pentru că, ca să se poată vindeca mai repede trebuie sa lași rana "să respire" ca să zic asa. Adică sa lași și fără pansament și sa stai cu piciorul relaxat. Dezinfectează cu betadină în rest nu prea am ce sfat sa îți dau.
Cuiul a intrat destul de adanc, in sensul ca probabil s-a oprit in osul degetului de langa degetul mare.
Medicul iti va spune asta. Probabil a facut si o radiografie.
Tot medicul iti va spune ca ranile se vor vindeca mai repede daca vei renunta la orice aliment si bautura care contine zahar sau miere. (Tot ce este dulce slabeste sistemul imunitar -globulele albe). In schimb fructele si legumele in stare cruda grabesc vindecarea. Acestea impreuna si cu medicamentele prescrise.