| Elelena65 a întrebat:

Am dureri groaznice la degetul la care am avut intervenția la unghia încarnată. Este normal? Astăzi am avut intervenția, medicul mi-a spus că nu este cazul să iau antibiotic dar mă îngrijorează durerea asta, simt ca niște junghiuri în deget

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
26 răspunsuri:
| kr.mdy a răspuns:

Ia algocalmin.

| gabicoo a răspuns:

Dacă nu ți-a prescris medicul - nu este nevoie. Ia un analgezic - dacă ai in casă. Ceva de genul Algocalmin.

| Elelena65 explică (pentru gabicoo):

Am luat Nurofen forte, m-a lăsat pe moment durerea dar după iar a început să mă doară

| gabicoo a răspuns (pentru Elelena65):

Ăsta e antiinflamator - ție îți trebuie un analgezic. Dacă nu a avut efect de lungă durată înseamnă că nu ajută și trebuie să iei altceva și ai grijă cu Nurofenul - doza maximă este de 3 pastile într-un interval de 24 de ore.

Și ce analgezic aș putea să iau? Eu având probleme cu alergiile, de obicei luam numai nurofen când aveam probleme cu durerile

| gabicoo a răspuns (pentru Elelena65):

În cazul tău trebuie să întrebi medicul sau farmacistul. Eu nu-ți pot recomanda ceva - având în vedere problemele tale medicale. Plus că pe TPU nu există persoane cu pregătire în domeniul medical.

Înțeleg, o să întreb la farmacie, mulțumesc

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Elelena65):

Piafen dar iti trebuie reteta de la medicul de familie, fara reteta nu se elibereaza in farmacie piafenul

| Elelena65 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu știu dacă pot ajunge la medicul de familie zilele astea, abia merg prin casă cu piciorul.

Of te cred, roaga o pe mama ta sa mearga la medic dar sa i dai cardul tau de sanatate, sau pe cineva din familie sotul sora fratele oricine din familie poate lua reteta daca are cardul tau, tu ce varsta ai si ce anume ai patit la picior de la ce ai unghia incarnata si sa ajuns la operatie, sanatate multa.

Din păcate nu am la cine să apelez, mama este cu serviciul mâine. Încerc să mă duc la o farmacie din apropiere să îmi dea ceva pentru durere. Sincer nici eu nu știu cum am ajuns așa cu unghia asta, cred că nu am tăiat-o bine și de aceea s-a încarnat, am luat antibiotic, am dat cu tot felul de creme la recomandarea medicilor, la început părea că îmi trece dar cum am trecut de la ghete la adidași și m-au bătut adidașii a început iar durerea și să se umfle. Când m-am dus la medic a spus ca soluția este operația

Roaga o vecina sa mearga sa iti cumpere nu fa tu efort, ce varsta ai daca nu te superi

26 de ani.

| Cipi1212 a răspuns:

Operația ți-a rezolvat problema?

| Elelena65 explică (pentru Cipi1212):

Nu știu, momentan m-a bandajat, mi-a spus să schimb zilnic bandajul și să dau cu o soluție și să vin la control peste o lună

| Cipi1212 a răspuns (pentru Elelena65):

Te duci peste o lună și vezi rezultatul.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Da, este normal. Acum incepe anestezia sa dispara si vei avea astfel de dureri, poate chiar mai mari atunci cand dispare cu totul.

| gllopel a răspuns:

Pai e normal. Acolo este o taietura. Anestezicul probabil nu-si mai face efectul. De aia doare. Ia analgezice. Nu cred ca nurofenul ajuta. Spune farmacistei de interventie si va sti ce sa-ti dea.

| Elelena65 explică (pentru gllopel):

Mi-a făcut cauterizare, nu tăietură

| gllopel a răspuns (pentru Elelena65):

La fel doare.

La fel doare. Totusi daca si maine e asa, intoarce-te la medicul care te-a operat si spune-i.

Simt că îmi pulsează acolo, și este o durere care dă spre mâncărime, simt că mă dor și degetele de lângă. Stau fără șosete, nici nu știu cum e mai bine să port șosete sau nu. Nu știu la duș cum să procedez, doctorul mi-a spus că pot uda degetul fără probleme și după duș să dau cu o soluție pe care mi-a dat-o și după să schimb bandajul dar eu aș feri totusi degetul de apă câteva zile, mă gândesc să nu se infecteze

Da, e bine sa-l feresti de umezeala. Stai fara sosete sa nu te stranga. Durerea radiaza la celelalte degete.
Nu stiu ce sa-ti spun mai mult. Daca totusi esti ingrijorata, du-te seara asta la urgente.

Mulțumesc, aștept până mâine, sper să îmi mai treacă durerea dacă persistă o să duc la doctor să îi spun

| WilliamQoilung2024 a răspuns:

Bună ziua! Unde ați făcut intervenția? La ce clinică?

| Elelena65 explică (pentru WilliamQoilung2024):

La o clinica din orașul meu