| Cristi_6252 a întrebat:

Am fost la doctor si au spus ca am apendicita. Dar mi-e frica sa fac operatia.Sa stiu ca s-ar putea sa nu ma mai trezesc. Ce pot face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Ioana1984 a răspuns:

Buna sa stii ca si eu am facut operatia si nu te obliga nimeni sa iti faca anestezie totala, eu am facut in coloana si pe timpul operatiei am stat de vorba cu o asistenta, asa ca du-te la doctor si vorbeste cu el si zii ca tu vrei anestezie partiala numai pe jumatate din corp.Acum sa-ti fac un exemplu o colega de-a mea nu s-a dus, si cand au inceput durerile groaznice s-au dus, pana sa ajunga in sala de operatie a dat in peritonita(s-a spart apenndicita in ea), doctorii nu au mai putut sa o ajute, asa ca tine cont daca lasi asa s-ar putea sa dai in peritonita, ai grija, parerea mea du-te si vorbeste cu doctorul referitor la anestezie, ca nu te poate obliga ca sa te adoarma.Succes si-ti tin pumnii.

| IrinaAndreea a răspuns:

Nu trebuie sa iti fie frica, dar pentru linistea ta intereseaza-te despre cineva care a mai facut si a fost multumit de medic, stiu ca si asta conteaza mult. (cat de mare va fi taietura, cum e efectuata anestezia etc.) Mult curaj si gandeste-te ca e important sa te operezi pentru a nu ajunge mai tarziu la complicatii! big grin

| alexutu001 a răspuns:

Salut, stai linistit operatia de apendicita nu e complicata daca te duci la timp, cu cat te duci mai de vreme cu atat scade si numarul zilelor de internare asta depinde si de stadiul in care se afla, daca nu te duci la timp aceasta operatie banala poate devenii una foarte complicata daca apendicele elimina continutul lui in corp operatia va fi mai complicata si aici exista riscuri foarte mari, asa ca nu mai astepta, cu cat mai repede cu atat mai bine... multa sanatate

| Dodolo a răspuns:

Ciao. Cine te-a mintit? Eu am fost operata de apendicita in clasa a 4a si anul asta 2 colege de clasa s-au operat amandoua sunt bine.
Te trezesti din anestezie e ceva partial dureaza cateva ore, desi o sa vomiti si o sa vezi dublu + nu o sa iti recunosti familia [ nu vezi bine nu ai cum sa ii recunoasti mai ales daca stau in stilul clasic insirati in fata patului sau in sir indian langa tine] oricum o sa te distrezi dupa aia. Nu faci sport 6 luni e adevarat, dar dupa aia esti ca nou.
+ Daca nu mergi ar putea sa ti se perforeze si crede-ma nu vrei sa mergi cu un tub dupa tine vreo 2 saptamani [ nu stiu exact, dar stiu ca pe cei cu apendicita perforata ii tine mai mult, eu am stat vreo 4 zile ].
E amuzant cand incerci sa mergi si cand afli ca o sa mananci doar supa strecurata, biscuiti si alte chestii din astea.
Eu imi amintesc razand de operatia mea de apendicita + toata familia mea e operata de apendicita, deci nu ai ce sa patesti mai ales daca prinzi doctor si asistente de treaba.
Joaca fotbal pana mai poti.
Sanatate :]

| Dodolo a răspuns:

Ciao. Cine te-a mintit? Eu am fost operata de apendicita in clasa a 4a si anul asta 2 colege de clasa s-au operat amandoua sunt bine.
Te trezesti din anestezie e ceva partial dureaza cateva ore, desi o sa vomiti si o sa vezi dublu + nu o sa iti recunosti familia [ nu vezi bine nu ai cum sa ii recunoasti mai ales daca stau in stilul clasic insirati in fata patului sau in sir indian langa tine] oricum o sa te distrezi dupa aia. Nu faci sport 6 luni e adevarat, dar dupa aia esti ca nou.
+ Daca nu mergi ar putea sa ti se perforeze si crede-ma nu vrei sa mergi cu un tub dupa tine vreo 2 saptamani [ nu stiu exact, dar stiu ca pe cei cu apendicita perforata ii tine mai mult, eu am stat vreo 4 zile ].
E amuzant cand incerci sa mergi si cand afli ca o sa mananci doar supa strecurata, biscuiti si alte chestii din astea.
Eu imi amintesc razand de operatia mea de apendicita + toata familia mea e operata de apendicita, deci nu ai ce sa patesti mai ales daca prinzi doctor si asistente de treaba.
Joaca fotbal pana mai poti.
Sanatate :]

[scuze ca il trimit ca anonim, dar nu ma pot loga big grin, Ana♥ ]

| cornel2121 a răspuns:

Operatia pentru apendicita se face rar sub anestezie generala.Se poate face si cu anestezie locala, dar, cel mai frecvent, se face cu rahianestezie [vei fi amortit doar de la jumatate in jos] si vei fi tot timpul constient, fara sa simti nimic si fara sa vezi nimic.Nu-ti fie frica zilnic se fac sute de operatii de apendicita numai in Bucuresti.Numai bine!

| Cherry56 a răspuns:

Stai calm, apendicita e cea mai banala operatie, practic nimic nu ti se poate intampla nimic, iar in 30 de minute esti gata... eu zic sa te grabesti sa iti faci cat mai repede operatia pentru ca poti da in complicatii foarte urate daca amani. Multa sanatatewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Operatia de apendicita nu prezinta riscuri asa mari, nu cred ca se va intampla sa nu te mai trezestioh go on. Stai linistit e in regula, fa operatia. Daca nu o faci, se va perfora si va fi mult mai grav, acolo vor fi riscuri. Asa ca stai linstit si fa operatia.

Multa bafta si insanatosire grabniiicaaa`!:*:*:*:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Operatia de apendicita nu prezinta riscuri asa mari, nu cred ca se va intampla sa nu te mai trezestioh go on. Stai linistit e in regula, fa operatia. Daca nu o faci, se va perfora si va fi mult mai grav, acolo vor fi riscuri. Asa ca stai linstit si fa operatia.

Multa bafta si insanatosire grabniiicaaa`!:*:*:*:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la medic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie sa-ti fie frica eu mi-as dori sa fiu operata eu te sfatui sa faci acest pas si sa nu-ti fie frica doar nu e asa de grav ca sa nu te mai trezesti

| fobie de mate a răspuns:

Eu la 7 ani am fost operata de apendicita. Problema era ca, cam des ma prefaceam bolnava ca sa raman acasa, pentru ca nu vroiam la scoala, iar in dimineata accea cand i-am spus mamei ca ma simt foarte rau nu m-a crezut, dar totusi m-a lasat sa stau acasa. Cand a venit fratele meu de la scoala, pe jos voma, etc laughing. foarte naspa. Sa nu iti fie frica. Mie mi-au aparut complicatii, dar nici macar nu era asa rau chiar si cu elelaughing. Cand am venit acasa de la spital imi era frica sa ma uit la operatie, deoarece crdeam ca e mega-mare, si cum putin curaj m-am uitat, si era asa de mica. straight face Numai ca am o problema: inca mai am cicatricea de la operatie. Si arata cam naspa, dar mna. Sa nu iti fie frica. Foarte repede o sa scapi, stai linistita.:*

| Gabrielle_4620 a răspuns:

Operatia de apendicita este una dintre cele mai usoare operatii
momentan nu poti face nimic. Ti se va face anestezie iti vor scoate apenticele si totul va fi bine. asa va trebuii sa decurga, nu te mai speria este o operatie usoara

| cory_1065 a răspuns:

Nu-ti fie frica... sa o faci, dar sa-ti fie frica sa nu o faci ca pe urma va fi foarte grav

| Andreeeea_6837 a răspuns:

Ai postat asta in august.sigur te`ai operat happy eu am dat in peritonita.acum am o operatie foarte mare.straight face in jur de 15 cm happy

| madalin0crm a răspuns:

Salut Cristi am aceeasi problema. Spune-mi ce simptome ai avut inainte de operatie si cum ai trecut peste teama.

| stefan2 a răspuns:

Hey cristi nu are de ce sa iti fie frica e cea mai simpla operatie si te anasteziaza nu simti nimic big grin pa si sanatate