| Gheorgicahzydbs a întrebat:

Am început să beau alcool acum cateva luni la numai varsta de 17 ani cand din pacate bunica a murit si m-a afectat enorm.M-am lasat acum 3 luni.Tin sa precizez ca beau foarte mult cam un bidon de 2, 5l de bere pe zi. Dar din pacate dupa paste m-am reapucat si acum dupa 20 de ore de nebaut am o stare groaznică ma simt ciudat, data trecuta cand m-am lasat nu am avut nicio problema acum ma simt naspa.In cat timp o sa-mi treaca starea asta nasola?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Sevrajul durează cateva zile, dar trebuie sa fii puternic ca să ii faci fata dintr-o data, singur, fără ajutor.
Încearcă nu sa te lași, ci sa bei mai puțin. Dacă 2, 5 litri consumai pana acum, mergi cateva zile pe 2 litri. Apoi pe 1, 5 și tot asa. Va fi mai ușor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tratamentul sevrajului alcoolic este complex și presupune administrarea de benzodiazepine, anticonvulsivante, perfuzii pentru rehidratare și corectarea deficiențelor de minerale din organism, vitamine din complexul B (în special vitamina B1), suplimente pentru protejarea ficatului, corectarea nivelului glicemiei, a tensiunii arteriale, a pulsului. De asemenea, pacientul în cauză va realiza investigații suplimentare, în funcție de care schema de tratament va fi particularizată.

| IhNomUhNitPARIS a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa cum o punctat Cristi, renunță treptat nu brusc, e la fel ca, cu antidepresivele, reduci din doza din ce în ce mai puțin, treptat.
Încearcă sa fi puternic și sa nu te refugiezi în alcool sau narcotice, nu te da bătut, bunica ta va rămâne în sufletul tău pentru totdeauna, e într-un loc mai bun și ai supăra-o daca te ar vedea asa decăzut, Dumnezeu sa o odihnească în pace pe bunica ta și fi tare pentru ea, pentru tine, pentru cei dragi, lupta cu tine, lupta cu viata și nu te lasă doborât fiindcă poate unii se vor bucura de necazul tău, ca ești la pământ și în pofida acestui lucru te vor lovi fiind vulnerabil, nu le da aceasta satisfacție, nu inspira mila niciodată, mai bine invidie decât mila happy

| IhNomUhNitPARIS a răspuns:

Dacă tăceai filosof rămâneai. Or fi contraindicate dar are nevoie de tratament psihiatric, după cum ai citit întrebarea se pare ca ai făcut-o într-un mod eronat superficial, însuși persoana în cauza a menționat ca se simte rău după renunțare, lui trebuie sa ii urezi multă sănătate nu mie.
Daca va păți ceva ești responsabila pentru problemele lui, nu da sfaturi inutile din ce ai studiat tu la facultatea lui peste, nu ai băut în viata ta ca să ști deșire ce e vorba, ai citit din cărți, are nevoie de ajutor psihiatric, de tratament, da, asa e, benzo nu e o alegere buna, dar după cum vezi nu se simte bine fiindca o consumat cantități mari de alcool.
Mai bine l-ai ajuta cu un răspuns util decât sa te contrazici cu mine, cunosc oameni care consumau abuziv și crede-mă are nevoie de ajutor specializat, degeaba ii spui tu de hidratare ca nu functioneaza la cei care au căzut într-un viciu dintr-o trauma majora, are nevoie de psiholog și de psihiatru, de antidepresive, nu neapărat sa ii amelioreze simptomele fiindcă nu va elimina cauza ce la adus la acest viciu adictiv, va recadea și va consuma din nou, trebuie sa soluționeze cauza, desigur și efectul alcoolului dar e absolut necesar sa trateze cauza nu efectul daca nu vrea sa patimeasca în alcool, nu e asa ușor în cazul lui sa renunțe la alcool fiindcă îl răscolește amintirile, trauma supusa, pierderea bunicii, s-o produs un dezechilibru chimic și trebuie restabilit prin ajutorul medicului psihiatru.
Poate dura și mai mult de câteva zile, nu e o regula, daca nu primește suport familiar va consuma din nou, ca să mascheze trauma! E greșit, dar fără ajutor din partea unui medic specializat nu cred ca va putea sa treacă peste aceasta perioada prea ușor.
Acest fapt, ii va cauza un stres posttraumatic major care în unele cazuri poate duce glonț către tulburări psihice serioase.

| IhNomUhNitPARIS a răspuns:

Mno, bine scumpa mea :*

| OvidiuNitan364 a răspuns:

"M-am", "sa-mi", "treaca". Invata punctul, virgula si limba romina.
Probabil eram sub influenta alcolului cand ai scris acest articol.