Depinde si daca e vorba de obezitate sau nu. Altfel, trebuie sa mai incerci, exercitii simple la inceput, apoi crescendo. E si o chestiune de aerobic aici, de exersarea inimii.
Incearca cu ridicari repetate pe varfuri, genuflexiuni, fandari.
Vezi sa nu fie si o anemie la mijloc sau o slaba oxigenare.

Greutatea redusa la normal si miscare cat mai multa (cel putin 3Km mers pe jos, zilnic).
Evita statul in pat ziua, fiindca te molepseste!

Prin miscat mai mult si mers inseamna de miine, minim x km pe zi, indiferent de vreme, indiferent de cum te simti. Asta functioneaza si da, da rezultate, dar nu dupa o zi sau doua. Totusi nu ai zis nici ce regim ai in rest, cu ce te ocupi, ce inaltime/greutate ai, o gramada de chestii care ar fi fost utile ca sa ne dam cu parerea un pic mai competent si pe subiect.
					Schimbarile     nu  apar asa  repede!
Acuma  depinde    si de  greutatea  ta.
Si   eu  am  cateava   kilograme   in  plus.Mai    putin   de  10,     dar  indeajuns  sa  obosesc   destul de  usor.
Ce   am   facut.Mi-am instalat   pe  telefon  pedometru, contoar  de  pasi.La   inceput  aplicatia  mi-a  dat   6000  de  pasi.Am   vazut   ca   pot  si vreau mai mult, Am  stabilit  la 9000.     Chiar  si  iarna  faceam   undeva pe la  6000 -7000..Asta  inseamna  cam   5   km.
Ce  s-a  intamplat?  Mi-am  imbunatatit tunusul, sunt  mai  rezistenta   la  efort.Si   cred   ca am si slabit.
Sa   stiii ca acea  jumate  de ora recomndata  tot   e ceva  daca  o faci.
Incepe   cu  un efort  mic, pe  care il cresti  progresiv.

Sedentarismul este cel care "doare".
Apuca-e de sport, iesi afara la plimbare, la alergat, la mers cu bicicleta, orice, dar foloseste-ti muschii picioarelor ca sa devii fit si sa nu te mai doara deloc.
Incercatul ala nu ajuta, pana nu muncesti serios macar 1-2 luni de zile.