| MARgOSHA a întrebat:

Am mincarime in regiunea vaginala.ce este asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ๖ClaSSic a răspuns:

Mancarimile din zona genitala sunt iritatii sacaitoare ale vaginului si ale zonei dimprejur. Iti creeaza dorinta de a scarpina zona afectata.
Cauzele mancarimilor vaginale:
Substantele chimice iritante: detergenti, materialul sintetic al lenjeriei intime, produsele de igiena intima (spray, gel de dus, parfumuri, etc.);

Infectiile vaginale cu fungi: determina adesea scurgeri vaginale albe si cu aspect branzos. Pot fi cauzate de antibiotice, contraceptive, sarcina, mentruatie, prezervativ, act sexual, diabet si un sistem imunitar slabit;

Vaginita: inflamatii, mancarime, scurgeri vaginale si miros neplacut cauzate de alte infectii (inclusiv bolile cu transmitere sexuala). Vaginita este frecvent intalnita la fete, inainte de pubertate;

Menopauza: pe masura ce productia de estrogen scade, peretii vaginului devin mai subtiri (sexul regulat poate preveni agravarea acestei situatii) si lubrifierea vaginului este insuficienta;

Stresul: poate stimula mancarimile vaginale si sa fii mult mai predispus infectiilor;

Alergie la prezervativ: cel din poliuretan reprezinta alternativa in cazul aparitiei iritatiilor cauzate de alergia la latex.

De retinut! In cazul in care ai aceste mancarimi, dusurile nu calmeaza senzatia de mancarime. Ba dimpotriva, expertii sustin ca iti pot inrautati situatia, deoarece transporta "materialul" infectat catre cervix cauzand boli inflamatorii pelvine.

Specialistii avertizeaza si asupra folosirii pudrei de talc sau a amidonului de porumb in zona genitala! Mici particule din acestea se pot aduna cu timpul in apropierea ovarelor, crescand astfel riscul de aparitie a cancerului ovarian.


Sfaturi practice pentru prevenirea mancarimilor vaginale

Pastreaza zona genitala curata si uscata;
Evita folosirea servetelelor umede colorate si parfumate, precum si baile cu spumante;
Alege lenjeria intima din bumbac si evit-o pe cea din materiale sitetice;
Schimba-te daca ai lenjeria umeda, in special dupa ce ai facut sport. Daca esti la mare si ai costumul de baie ud este indicat sa-l schimbi;
Evita produsele de igiena intima;
Consuma iaurt sau administreaza-ti tablete cu lactobacillus acidophilus, atunci cand iei antibiotice;
Sterge-te intotdeauna dinspre fata catre spate, ori de cate ori folosesti toaleta pentru a evita raspandirea bacteriilor in vagin;
Slabeste cateva kilograme, daca esti supraponderala;
Daca suferi de diabet, pastreaza-ti glicemia la o valoare normala;
NU te scarpina! Iti vei inrautati situatia;
Evita contactul sexual in timpul tratamentului si pana ce dispar mancarimile sau macar foloseste un gel lubrifiant;
La fiecare act sexual foloseste prezervativul, in afara cazului in care esti intr-o relatie sigura si de durata.


Remedii naturiste

1. Comprese cu lapte rece tinute pe zona genitala 5-10 minute, de 5-6 ori pe zi.
2. Uleiul din germeni de grau.
3. Bai de sezut cu infuzie din salvie, urzica sau ulm alunecos.
4. Spalaturi locale cu otet diluat cu apa.
5. Bai de sezut in apa sarata: dizolva 1/2 cana sare de masa intr-un lighean cu apa calda si aseaza-te in el. Introdu un deget in vagin pentru a permite circulatia apei sarate, indeparteaza-l si relaxeaza-te timp de 10-15 minute. Aceasta reteta aplicata in 2-3 seri consecutive ar trebui sa te elibereze de senzatia agasanta de mancarime.
6. Se bea infuzie din galbenele indulcita cu miere (1 cana inaintea meselor principale).

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, este vorba de o candidoză ( ori alt tip de vaginită ).

Dacă secreţia vaginală NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz ) atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.

Iar dacă secreţia vaginală este ALBĂ cremoasă/lipicioasă ( uneori brânzoasă ), urât mirositoare şi însoţită de usturimi sau mâncărimi ( interne sau externe ) – poate reprezenta o candidoză.

Dacă, în schimb, secreţia este urât mirositoare ( eventual de altă culoare ) atunci este vorba de o INFECŢIE – situaţie în care TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.

Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.

Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:

Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Tricomoniaza (Trichomonas Vaginalis) - este o infectie provocata de parazitul Trichomonas Vaginalis. Aceasta infectie este cunoscuta si sub denumirea de tricomonas, iar dintre simptomele cele mai frecvente animtim scurgerea vaginala galben-verzuie, spumoasa si urat mirositoare, durere in timpul actului sexual si dureri in partea inferioara a abdomenului. Tricomoniaza intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.

Vaginoza bacteriana - aceasta infectie reprezinta o schimbare a echilibrului florei bacteriene vaginale, manifestata prin o scurgere vaginala inconsistenta si laptoasa, cu miros urat de peste. La multe dintre femeile care dezvolta aceasta forma de infectie simptomatologia lipseste aproape in totalitate. Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala.

Alte boli cu transmitere sexuala (BTS)- infectii precum chlamydia, negi genitali, sifilis, herpesul genital (herpes simplex), sau gonoreea pot la randul lor sa afecteze sanatatea vaginului. Prezenta acestor infectii poate fi stabilita prin efectuarea unor teste aditionale.

De ce se face testul?

In general testele pentru secretiile vaginale sunt efectuate pentru indentificarea cauzelor care duc la aparitia unor simptome precum senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale.

Pregatire pacient

Pentru ca rezultatele testului pentru secretiile vaginale sa fie cat mai precise este recomandat ca inainte cu 24 de ore de a se recolta proba sa nu faceti dus, sa nu folositi tampoane interne si nici sa nu aplicati tratamete intravaginale. Deasemenea vezica dumneavoastra trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a eficientiza desfasurarea testului. In plus, testul acesta nu se poate efectua in perioada ciclului menstrual.

Rezultate anormale ale scurgerii vaginale:
- daca scurgerea este alba si branzoasa, acest lucru poate indica dezvolatrea candidozei;
- daca scurgerea are o culoare galben-verzuie, este spumoasa si miroase urat, acest lucru se poate datora tricomoniazei;
- daca scurgerea este inconsistenta, are o culoare alb-gri, si prezinta un iz puternic de peste, acest lucru este datorat vaginozei bacteriene.

Ce poate afecta testul?

Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea indicatiilor de pregatire a pacientului, si anume: efectuarea testului in timpul ciclului menstrual, administrarea unor tratamente pentru infectiile vaginale fara prescriere medicala (aceste tratamente trebuie stopate cu cel putin 2-3 zile inainte de prelevarea mostrei), sau de intretinerea de raporturi sexuale cu 24 de ore inainte de efectuarea testului (acest lucru modifica PHul vaginal normal).

Pentru alte detalii vezi linkul/sursa :
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale

Chiar dacă eşti minoră poţi merge şi SINGURĂ la ginecolog, fără mama, dar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Ar fi bine să mergi la ginecolog pentru un control de specialitate.

Vaginitele pot da complicatii, in special vaginitele de origine bacteriana.

Dacă NU tratezi INFECŢIA ( vaginita ), poţi face diverse COMPLICAŢII :
• infertilitate
• nasteri premature
• ruperea prematura a membranelor
• infectii intra-amniotice
• endometrioze
• neoplazii cervicale intra-epiteliale
• infectii ginecologice post-operatorii.
SURSA : http://www.i-medic.ro/......e/vaginita

Toate cele bune.

| AliGab a răspuns:

Du-te la un control ginecologic si cere sa ti se faca analize de secretie. De obicei simptomele de mancarime insotite de si de usturime uneori este consecinta candidei. Daca la rezultate iti iese candida ti se va da un tratament adecvat acestei afectiuni. Din cate stiu si cate am suferit si eu, tratamentele cu pastile iti afecteaza ficatul asa ca la un moment dat eu am apelat, pe langa crema care se aplica local, la tratament naturale cu rezultate foarte bune: catina cu miere cate o lingura dimineata si tinctura de propolis cate 10 picaturi pe o bucatica de paine si/sau in ceai de 3 ori/zi cel putin 2 saptamani (atentie daca stii ca esti alergica la propolis nu consuma - alergia se testeaza aplicând tinctura mai întâi din abundenţă pe o porţiune mică din piele, urmărind efectele ce apar. În cazul în care ea nu determină nici un fel de reacţii nedorite (mâncărimi, înroşire, iritaţie) se poate folosi cu succes). Sanatate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Poate fi o infectie, ar fi bine sa faci un consult ginecologic.
Te pup!

| karsivan a răspuns:

Poate fi o alegie la materialul de la chiloti pana la o afectiune gen candida ciperca suu trichomonas cel mai bine este sa consuti un doctor ginecolog sa primesti tratamentul corect.