| omlet_4875 a întrebat:

Am o problema destul de comuna cred dar vreau sa scap de ea. sunt timid iar lumea crede ca-i un lucru dragut, e mereu confundata cu amabilitatea si e incurajata iar problema simt ca devine din ce in ce mai grava. in ultimul timp practic am refuzat aproape toate invitatiile in oras, mi s-a facut rau cand la un pariu am fost nevoit sa fac ceva putin jenant si la aproape toate confruntarile imi creste tensiunea considerabil...si tot asa. intrebarea mea este daca cineva stie ce fel de ajutor trebuie sa primesc, din partea cui

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| s4a a răspuns:

De timiditate poti scapa fara nici un ajutor, prin auto educatie. Confrunta-te treptat cu situatii in care manifesti timiditate, fara sa exagerezi si sa te expui la situatii jenante. Vei castiga astfel incredere in tine si in ceilalti oameni.
Ar fi destul de important sa-ti cunosti tipul tau de personalitate, pentru a lua masurile potrivite. Pentru un extrovert, contactul cu oamenii este esential, lipsa relatiilor sociale ducand la tulburari de comportament. Pentru un introvert, nevoile sociale sunt mult mai reduse, contactul excesiv cu oamenii ducand la cresterea nivelului de stres si la nevoia de izolare. Ambele tipuri de personalitate se pot confrunta cu timiditatea, insa problema se rezolva usor diferit.
In fine, daca nu reusesti singur, apeleaza cu un incredere la un psihoterapeut.

| PetreConstanta a răspuns:

Depinde pentru ce ai facut pariul - acolo nu ai fost timid - daca nu te superi - nu ti-a tremurat mana cand ai pariat

| isis5001 a răspuns:

Sufar de aceeasi problema dar incerc sa ma indrept prin a citi carti de pshihologie. Vezi ca la ziarul Gazeta Sporturilor mai de mult se oferea o colectie de carti, una dintre ele cu numele CUM SA SCAP DE FRICA DE CEILALTI. Eu pe aceea am citit-o, imi pare rau ca nu mai retin numele autorului, cartea este cu adevarat buna, o gasesti sigur pe internet. De asemenea eu incerc sa ma implic usor usor in activitati ce presupun contactul cu oamenii, de exemplu acum am devenit reprezentant avon si astfel, discutand cu oamenii vad ca incep sa scap de trac. Poate suna penibil dar incearca sa vorbesti cu tine in fata oglinzii dar fara sa te gandesti ce prostie faci, pentru ca asa te vei gandi si in fata celorlati, astfel te vei vedea cum vorbesti, iti vei putea controla mai bine mimica si gestica.

| Valenttina a răspuns:

Parerea mea ar fi daca ai un cel mai bun prieten sau o cea mai buna prietena, daca nu mama sau tata le-ai putea spune lor.Acum eu nu te cunosc sa vad cum te comporti sau sa iti vad timiditatea.Cum ai spus tu, mereu persoanele care par mai timide dau bine in ochii celorlalti.Intr'un fel e mai bine sa fii timid decat prea tupeist.Imagineaza'ti cum arata unul tupeist in fata celorlalti,ca si cum s'ar da mare, si in fond eu cred ca ai prieteni nu? In cazul jocurilor, e mai bine sa fii la locul tau. Oricat de timida ar fi o persoana.Eu zic sa nu te deranjeze acest lucru,si oricum sa scapi de timiditate,trebuie sa iti considerii prietenii ca si cum ati fi o familie, ati discuta orice, cu oricine altfel nu iti sunt prieteni.Si pana la urma daca ai prieteni ft buni ei trebuie sa te sprijjine si sa iti dea sfaturi nu? sper ca te-am ajutat, ai grija de tine si nu uita : cine nu te accepta asa cum esti nu iti e prieten!kiss

| Alexandraaa1999 a răspuns:

incearca sa nu mai fii asa pentru ca asa eram si eu si am ales sa nu mai fiu asa pentru cateva zile si acum nu mai sunt deloc

SPER CA TE-AM AJUTAT...

| Niko_9692 a răspuns:

Si eu am cam aceeasi problema, dar incerc sa-mi fac curaj gandindu-ma ca n-am nimic de pierdut. incearca asa. daca nu merge, cauta un psiholog.

| ForeverWarrior a răspuns:

Nu trebuie sa lasi problema asta sa te controleze,controleaz-o tu pe ea,asa eram si eu,ma gandeam la fiecare problema cat de mica, eram prea stresat, dar am vazut ca nu-i nevoie de asta cine nu ma place asta e.