| emilia40 a întrebat:

Am primit cadou o pereche de cizme din piele, fara fermoar. Insa oricat incerc, nu reusesc sa introduc piciorul in ele desi sunt marimea mea. Am apelat si la ajutoare dar nimic. S-a mai confruntat cineva cu aceeasi problema? Exista vreo metoda eficienta de reusita? Imi plac foarte mult si nu as renunta la ele.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| viorelth a răspuns:

Sarut mana, Emilia! Daca ti se umfla des picioarele atunci incearca-le si in alte momente ale zilei, cand sunt mai odihnite. O metoda buna de verificare a marimii (mai ales daca sunt noi noute) este aceasta: pune-ti doar un ciorap fin, de matase apoi introdu mai intai piciorul intr-o punguta de ciolofan subtire (se mai gasesc, cred) si apoi in cizma. Aparent poate parea ciudat dar procedeaza asa. Daca e cazul apeleaza din nou la ajutoare si impinge bine piciorul cu miscarea incheieturii stanga-dreapta. Daca acum piciorul intra, atunci marimea e buna si trebuie doar rezolvata problema alunecarii mai usoare a piciorului. Eventual poti repeta de cateva ori incaltatul si descaltatul pana mai cedeaza (pielea cedeaza si ia forma piciorului). Apoi poti lipi pe interior pe partea dinspre calcai o banda de nylon pentru a imbunatati alunecarea atunci cand vei folosi si sosete. Daca nici asa nu intra atunci mergi la cizmar, la calapod. Tine cont ca atunci cand mergi la cineva si te descalti, daca picioarele se umfla chinul incaltatului se poate repeta. Sper ca ideea, verificata de altfel, sa te ajute si pe tine. Cu stima.

4 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Mergi la un cizmar (daca mai sunt in Romania). Ei aveau calapoade pe care se putea pune incaltamintea noua sa se mai largeasca. Nu are legatura cu sanatatea ta, fii linistita.

| mariazet45 a răspuns:

M-am confruntat de nenumarate ori, pentru ca incaltaminea de azi e facuta pentru piciore inguste si daca esti un pic mai lata in picior nu merg. Pune-le fermoar daca nu poti renunta la ele sau mai incearca ceva; eu am facut asa cu o pereche de pantofi, cu cizmele nu stiu daca merge; Cumperi niste vata, o inmoi in spirt medicinal si umpli laba cizmelor cu ea, le lasi asa 24 de ore, apoi mai incerci. La mine a mers iti spun dar erau pantofi. Daca nu, pe calapod.

| undercovergirl a răspuns:

Buna Emilia...
Uite ce iti propun eu : incearca sa le dai cu crema de maini sau cu untura inauntru la calcai si in parti ( banuiesc ca acolo te tin); daca sunt de piele se vor inmuia si vor ceda. happy

| stweety10 a răspuns:

Da. Eu, insa ale mele erau cu fermoar, imi intra piciorul si ma simteam comod in ele insa nu mi se inchidea fermoarul. Pt ca eram lata in picior. Cred ca si la tine e aceeasi problema.