|

Anemia se ia? Gen se ia de la persoana la persoana? Dacă da, cum? Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Da mă, vă sugeți fieru unu la altul

| a răspuns:

Nu se ia ca nu este o boala contagioasa.

| a răspuns:

Nu, anemia nu este o boala contagioasa si nu se ia.
Anemia ti-o faci singur, din lipsa mancarurilor bogate in vitamine si minerale.

| a răspuns:

Nu laughing, cum sa se ia daca e o boala a sangelui cauzata de hemoragii sau lipsa fierului din sange.

| a răspuns:

Nu, dar talasemia se transmite genetic de la părinți la copii și cred și cea hemolitica cea autoimuna în rest nu se transmite nu este contagioasa doar genetic de la părinți la copii. Deci poți sta chill.
Anemia o poți face dacă donezi prea mult sânge sau prin scăderea hemoglobinei la valori sub 13g/dl la bărbați
Anemia nu este o boala propriu-zisa ci o consecinta a altor afectiuni care modifica cantitatea, volumul si continutul in hemoglobina a eritrocitelor. In urma aflarii cauzei acestor afectiuni se poate institui un tratament tintit pentru a corecta nivelul parametrilor indicilor eritrocitari si ai hemoglobinei. Deci anemia nu se transmite de la om la altul doar genetic talasemia mai exact.

| a răspuns:

Anemia nu e contagioasă, dar nu te simţi bine în organism dacă o ai, iar netratată duce chiar la moartea acelei persoane, organismul nemaiputând transporta oxigenul la organe din cauza hemoglobinei scăzute, se face stop respirator in concluzie. Se pot provoaca hemoragii de asemenea, măduva spinării nemaiputând produce glubule roșii gasite in hemoglobina si care sunt produse de maduva spinarii. Simptomele diferă de la persoană la persoană. În general nu ţi-e poftă de mâncare, respiri greu, te simţi foarte obosit, nu mai vezi bine, ai ameţeli. Ea se descoperă printr-o simplă analiză de sânge unde se vede cât de mică este hemoglobina. Daca e mica ai anemie. Trebuie sa o ai minim 11, 7 și maxim 15, 5. Daca e extrem de mică se fac transfuzii de sange pana creste, daca e mica se merge pe naturiste, cum e sfecla rosie care are capacitatea de a creste hemoglobina.