| RAY a întrebat:

Anxietatea,depresia sunt boli mintale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Anxietatea eu cred ca e ceva normal, toti avem asa ceva.anxietatea este o stare de neliniste,deci de ce ar fi o boala mintala?
Este normal sa ai si momente de neliniste in viata,mai ales cand esti tanar,problema apare cand ai starea asta cat mai des si faci si atacuri de panica.
Depresia in schimb e o afectiune,adica ceva nu functioneaza bine,este un dezechilibru neurologic si exista forme mai grave si mai putin grave, eu cred ca cele mai putin grave se pot trata de la sine, schimband modul de viata, facand activitati care declanseaza in mod natural endorfinele, dopamina, serotonina si ce mai ai nevoie(sport,citit,activitati in aer liber, socializare).

9 răspunsuri:
| Dana2103 a răspuns:

Tu ce crezi? Nu tin de minte?

| Bruno92 a răspuns:

Depresia este o boala psihica, anxietatea este o problema emotionala, doar daca diagnosticul este tulburare anxioasa atunci e psihica, sau anxietatea cronica (anxietate generalizata )
Ambele se trateaza atat de catre un medic psihiatru cat si de un psiholog.
Depresia este grava, s-a demonstrat de catre niste cercetatori ca este o boala degenerativa, adica netratata pe un timp indelungat afecteaza creierul permanent, este o boala foarte complexa. anxietatea daca nu e de intensitate grava se poate trata si cu magneziu si ceai de sunatoare.

| RAY explică (pentru Bruno92):

Anxietatea daca nu e de intensitate grava se poate trata si cu magneziu si ceai de sunatoare.

nu stiam asta

| Bruno92 a răspuns (pentru RAY):

Da se poate cu ceai de sunatoare si exercitii de respirat. Magneziu b6 e bun pentru anxietate daca nu e serioasa, daca e serioasa xanaxul este cel mai bun, anxiar nu isi face efect daca anxietatea e grava.
Anxietatea are si cauze organice nu doar mentale.

| RAY explică (pentru Bruno92):

Xanaxul da dependenta si ai nevoie tot de mai mult, am o cutie plina, m-am lasat de el dupa vreo o luna de consum, doza mica, am trecut pe serfit, iti face efectul dar e doza mica trebuie 6 luni cica, meditez, am insomia asta pacatoasa

| RAY explică (pentru Bruno92):

Apropo am baut vreo 3 beri acum 5 ore pot sa imi iau tratamentul?

| Bruno92 a răspuns (pentru RAY):

Da dependenta da, dar e singurul care te face sa fi functional cand ai o anxietate grava, serlift e ok daca anxietatea nu e cu tremor si atac de panica se poate lua pe termen lung. Eu am anxietate mai serioasa ca a ta si nu am probleme cu insomnia doar atunci cand am proiectii mentale, cand meditez.
Nu mai sta pe tel asa mult cel putin lasa-l cu 2 ore inainte de somn.nu prea e ok sa bei alchool peste tratament.
Este indicat maine de dinineata sa i ei si sa respecti tratamentul cu sfintenie.

| RAY explică (pentru Bruno92):

Multumesc de sfaturi, pastram legatura

| Bruno92 a răspuns (pentru RAY):

Nu ai pentru ce.

Întrebări similare