| Tttrrrrrooo a întrebat:

Bună! Am 14 săptămâni de sarcină și vreau să fac întrerupere, îmi poate recomanda cineva un doctor Constanța/București care mă poate ajuta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau, dar este prea tarziu!
O intrerupere de sarcina se poate face PANA la implinirea celor 14 saptamani de sarcina, dupa care devine ILEGAL si nici un medic din Romania nu risca sa faca puscarie pentru o intrerupere de sarcina.
Sanatate multa si nastere usoara!

| ValentinMihai78 a răspuns:

În primul rând trebuie să fii majoră, în al doilea rând să te gândești la eventuale probleme medicale post chiuretaj!
Sfat, nu merge la medici recomandați, caută tu un medic care să îl simți tu că te poate ajuta cu această problemă delicată. În rest, multă sănătate și putere de a trece peste necazurile medicale!

| angel6lust a răspuns:

Fraților, asta v-o zice un om de dreapta, țineți minte - n-aveți în pana mea de unde să știți de ce vrea fata să facă avort. Sunt multiple cauze, poate nu este pregătită, și nu vrea ca pruncul să sufere în casele de copii românești, poate are vreo boală genetică și nu vrea să o dea mai departe fătului. Poate a rămas însărcinată prea devreme sau prea târziu, poate a fost violată, la asta nu v-ați gândit? Nu putem ști până dacă ne zice, acolo nu presupun, ci enumăr motive pentru care o femeie ar faxe avort.
Scuza cu `e și fătul un suflețel` este un, după această logică, putem spune că toate organismele vii inclusiv păduchii din cap au suflet și nu ar trebui omorâți. Mi se pare o ipocrizie cum probabil unii din voi ce ați zis femeii să nu scape de copil ziceți că ortodoxia ne încetinește progesul sau că gay-ii sunt cu prea puține drepturi în România sau ceva de genul - nu am cum să știu sigur acest lucru, din nou.
Este o lume f*tută, iar uneori este mai bună moartea...

| angel6lust a răspuns:

Referitor la întrebarea ta, trebuie să îți găsești un medic ginecolog în Constanța, eu nu îi știu pe doctorii de acolo, fiind din celălalt capăt de țară, dar sigur vei găsi un răspuns pe Google eventual.

Sănătate multă!

| anaad2011 a răspuns:

E un sufletcrying((
dc vrei?

| angel6lust a răspuns (pentru anaad2011):

Pana mea, n-ai de unde să știi, nu critica sau judeca până ce nu știi motivul, fata mea.

| Orlando_Sorin_Opris_1970 a răspuns:

Vrei nu vrei avortul este crima. L-ai facut asumati-l. Asta e. Eu pe doctorii care provoaca asa ceva i-as scoate urgent din medicina.

| angel6lust a răspuns (pentru Orlando_Sorin_Opris_1970):

Este legal în România.

| sabin89 a răspuns (pentru angel6lust):

Crezi că nu se poate ca ceva legal să fie totuși o crimă?

| angel6lust a răspuns (pentru sabin89):

Poate ai vrut să zici `păcat` nu `crimă`. Crima reprezintă omicidul, care este un păcat, iar crimele sunt pedepsite de Lege, iar avortul nu este.

Imoral da, este avortul, dar nu mai mult ca atunci când naști un copil într-o lume f*tută. Decât să stea un copil la un orfelinat jegos din România, mai bine să nu fi adus niciodată în jegul acesta de lume.

| Marta01 a răspuns (pentru angel6lust):

Foarte bine spus "omicid". La ce categorie încadrăm fătul? Animal? Insectă? Nu! Chiar știința spune că este om într-o anumită fază de dezvoltare (intrauterină), la fel cum va fi tot om după naștere. Rezultă că avortul este omicid.

| angel6lust a răspuns (pentru Marta01):

Aici vă dau dreptate, fiindcă da, fătul uman este om, dar nu ne privește în pana mea pe nimeni de aici de ce vrea ea să facă avort, poate știe că va suferi fătul nenăscut, și nu vrea în pana mea acest lucru, la asta în pana mes nu v-a stat mintea?
Nu mai contează, nu este problema noastră, în pana mea. Boala românului - treaba altuia. Poate fats își pune viața în pericol și naște de teamă a ce zice Rica de la 5.

| Marta01 a răspuns (pentru angel6lust):

Femeia nu va naște doar pentru că ii spune nu știu cine, acolo e un cumul de sentimente pe care da, ai dreptate, doar ea le știe. Sunt multe femei care după ce au renunțat la avort și-au luat viața în serios și au reușit să ofere un trai copilului, nu este imposibil. Iar în vremurile de astăzi mai exisră și posibilitatea să îi cauți copilului o familie adoptivă încă din timpul sarcinii dar nah, asta presupune mai multă bătaie de cap decât un avort. Asta aparent, pentru că în cele nai multe cazuri impactul psihologic de după e răvășitor. Și se moare și de la avort dar nu se fac publice cazurile.

| Orlando_Sorin_Opris_1970 a răspuns (pentru angel6lust):

Legal este sa te si arunci de la etajul 10. Problema e ca vei regreta for ever.

| Orlando_Sorin_Opris_1970 a răspuns:

Avortul nu e medicina ci crima. Si nu sunt ortodox si contra popilor. Ca ei v-au invatat ca sarcina in afara BOR e ceva urat. Popii v-au invatat doar prostii, ca se rezolva cu molifta si ca familiile poligame trebuie sa fie puse la zis. Si de acolo toate crimele si avorturile. Pastreaza-L si asumati-L.

| Frumusica52801 a răspuns:

Consultăte cu un membru de familie cum sa procedezi ca te îndrumă ei cum și ce sa faci

| Marta01 a răspuns:

Nu te cunosc, dar te rog foarte mult, să nu faci avort. Mă înfricoșează să văd această întrebare; adică în curând, încă un om nevinovat, atât de vulnerabil, va fi ucis. Nu știu în ce situație ești, poate e dificil, dar gândește-te că viața copilului tău este în mâinile tale, nu vei putea intoarce timpul să îl readuci la viață iar tu... tu ești mama lui, mediul lui sigur care îi oferă căldură și dragoste. Inimioara lui bate deja de atâtea săptămâni în interiorul tău, sistemul neuronal e pus la punct deci va simți absolut tot, cum i se va tăia corpul bucățică cu bucățică. Crezi că dacă ar putea vorbi acum, ar spune "da, mama, vreau să mă ucizi"?! Plâng de fiecare dată când aud de avort. Te rog mult, nu face asta. Adică, el acum trăiește liniștit în interiorul tău, auzindu-ți inima și vocea, pe care le va recunoaște și după naștere, iar în câteva zile ar putea avea loc uciderea lui. Te rog, nu. Poate ai nevoie să stai de vorbă cu cineva, poate te pot ajuta cumva, mă găsești pe Facebook, Marta Munteanu. Sper din tot sufletul să îți schimbi decizia. E copilașul tău în stadiul lui incipient, așa cum va fi tot copilașul tău când va fi afară din burtă, și te iubește în felul lui.

| Ka0ru a răspuns (pentru Marta01):

Doamnă, nu este uterul dvs. Ar trebui să vă vedeți de treabă!

| Marta01 a răspuns (pentru Ka0ru):

Deci dacă treci peblângă un necunoscut care e ucis in plina stradă, nu acționezi să îl ajuțibpentru că nu îl cunoști sau nu e strada ta, sau cum? Dar pentru oamenii aceștia omorâți în uter cine vorbește? Chiar dacă e vulnerabil și neajutorat, ar trebui sa aibă drepturi umane ca oricare alt om.

| Marta01 a răspuns:

Știți care e faza cea mai urâtă la avort, afara de faptul că este o crimă? Este despre cine face această crimă? Femaia care este mamă în raport cu cel ucis. Ea care are de la Dumnezeu darul de a da viață, decade în așa hal încât devine îngerul morții. Față de cine? Față de propriul copil care, nu are nici cea mai mică șansă de a se apăra (și de cine să se apere? De mama lui.). Că dacă se omoară între ei niște oameni pe stradă, au măcar șansa să fugă sau să strige. Ei bine, bietul copil nu are nici o șansă. E pur și simplu măcelarit la propriu în pântecele "dătător de viață" al mamei lui. Avortul este crimă cu premeditare, cea mai odioasă crimă care există. Că la suprafață este considerat în regulă, nu înseamnă că acesta este adevărul. Cred că dacă mamele ar avea abdomenul din sticlă, să vadă tot ce se întâmplă în timpul sarcinii, cum se dezvoltă copilul sau să urmărească un video despre cum arată cu adevărat un avort, cred că multe nu ar mai face. Nu îi înțeleg pe unii. Îl faci, îți asumi, fie îl crești fie îl dai spre adopție. Nu își asumă nimeni că a apărut un copil în urma unor acțiuni, dar hai să îl tragem la răspundere pe cel mai neajutorat: pe copil. Că oricum nu are ce să spună sau să facă în apărarea lui și am rezolvat problema.
Cei care vă aprindeți pentru că sunteți pro-choice, sunteți mai mult pro-death, că dacă ați fi măcar în prima tabară, nu ați sări așa când cineva sugerează salvarea copilului, că în pro choice, asta e una dintre opțiuni.