| ariana1111134775676 a întrebat:

Am puroi in gat si o prietena de familie care este doctor mi-a spus sa i-au amoxicilina.
Am luat de 3 zile in care am avut si febra (nu mai mult de 38.5) dar problema este ca peste 3 zile trebuie sa merg la un eveniment foarte important iar pe mine ma doare rau gatul sad nu stiti cum pot scapa macar de durere mai repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti lua antibiotice fara o antibiograma, ca dovada ca ai luat antibioticul necorespunzator, de aceea nu cedeaza infectia.
Du-te la un medic adeavarat care sa-ti dea un exudat faringian si apoi sa-ti prescrie antibioticul corect pentru infectia care o ai in gat. Un medic bun stie ca, antibioticele nu-s e prescriu dupa ureche, ca fiecare omoara un anume timp de bacterie sau virus, iar ce ti s-a dat pana acum, nu este antibiotoicul corect.
Pacat, ai bagat in tine 3 zile de natibiotice neadecvate, care ti-au scazut imunitatea si nu au omorat bacteria din gat.

Eu ti-as mai sugera un tratament naturist cu miere de albine si zeama de lamaie, proaspat stoarsa, amestecate bine in proportii egale, si luate cu lingurita la fiecare 2- 3 ore.
Zeama ade lamaie este plina de vitamina C, iar acritura iti calmeaza durerea din gat.
Mierea de albine, este cel mai puternic antibiotic natural, de aceea se amesteca si se iau cate 2-3 lingurite la fiecare 2 ore sau cand simti ca te doare, jeneaza, mananca in gat.