| Aleaida a întrebat:

Bună! Am și eu o întrebare. Am pus ieri o bucățică de tămâie la masea că mă durea foarte tare. Nu am știut că are efecte adverse. M-a atenționat apoi o cunoștință că pot să îmi cadă dinții din cauza asta. Este adevarat sau sunt doar povești? Sunt speriată. Chiar nu am știut nimic de chestia asta că nu încercam așa ceva, am luat-o ca pe un remediu naturist.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| UnchiulRamiz a răspuns:

O vata cu spirt era mai ok sa pui. Sau nurofen forte. Tămâia îți macină dinții în timp, dacă și cad nu știu sa îți spun.

| Aleaida explică (pentru UnchiulRamiz):

Și dacă am folosit o singură dată?

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Aleaida):

Daca s-o împrăștiat nu a stat localizata tămâia, da e posibil sa ai probleme minore dacă ai folosit o singura data. Utilizata frecvent te lasă fără dinți, asta știu sigur. Nu ai auzit de calmante? Ori dacă e de scos, mergeai la urgenta dentara mai simplu.

Am luat calmante (ketonal), spray lidocain dar durerea revenea. Am citit pe un site remedii pentru dureri de masele printre care scria si de tămâie. Dar nici într-un caz nu scria că are efecte adverse. Era "împachetată" frumos descrierea.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Aleaida):

Eu știu ca are. Și ce dacă revenea durerea? Luai pastilă din nou. Și de ce nu o tratezi sau extragi? Scapi de dureri definitiv asa

Ai dreptate dar eu chiar nu am știut de efectele adverse că nu încercam. Am aflat după ce a fost faptul consumat. Acum pur și simplu sunt speriată și mi-e frică că îmi cade măseaua și cele din jurul ei.

9 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

E bine ma merge câte o data sa pui doar tămâie alba ne glazurată doar in caz de urgente fantastice de mari ca sa omori nervul

Are efect topeste nervul si nu te mai doare

Dar daca tu exagerezi si bagi de mai mult de 4 ori pe luna atunci incep povestile atverse

Oricum nu e bine sa o atingi de dinții sănătoși

| Aleaida explică (pentru RxTx):

Nu stiu exact cum e cea neglazurată, eu am pus o bobiță gălbuoe pentru măseaua de sus, deci am tinut-o și cu maseaua de jos. Dar nu am să mai fac așa ceva. E prima și singura dată

| LittlePoppy a răspuns:

O doamne, nu stii cine e Agartha! Numai prostii raspunde.
Cat despre problema ta e adevarat ca tamaia (sacâzul) macina osul dintelui si poti sa-l pierzi.
Chestiile astea naturiste sunt bune. Dar trebuie sa stii la ce folosesc. Nu toate "iau durerea". Pot face si rau.

| Aleaida explică (pentru LittlePoppy):

Si dacă am folosit o singură dată, o bobiță pot rămâne fără măsea?