anonim_4396
| Anonim întreabă:

(Ceea ce vreau sa intreb este pentru fete).
Am 12 ani si inca nu am avut ciclu menstrual...
Acum vreo luna am avut crampe din ce in ce mai puternice (in primele doua zile durau vreo 2 sau 5 minute). A treia zi, timp de vreo jumatate de ora am avut niste crampe la ovare foarte puternice, apoi nu am mai simtit nimic, doar ceva mic si neinsemnat in unele zile (nu in fiecare zi).
De ieri seara simt tot asa cum simteam atunci, din ce in ce mai puternice (ieri a durat vreo 2 minute si am simtit ceva neinsemnat, dar in seara asta am simtit mai puternice crampele, durand 5 minute).
Oare se pregateste de menstruatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| n1445 a răspuns:

Este posibil sa iti vina menstruatia, dar crampele nuapar intotdeauna din pricina menstruatiei. Pot sa apara si din cauza infectiilor. Vorbeste cu mama ta despre asta sau mai asteapta cateva zile, daca apare menstruatia nu ai de ce sa iti faci griji. Daca nu, mai bine discuti cu mama ta sau cu o persoana cu care te intelegi tu foarte bine, mai in varsta decat tine. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| oliviascarlett a răspuns:

Este o posibilitate foarte msmare de aparitie a menarhei in acest caz, având in vedere ca ai 12 ani.

| Ema123Ema a răspuns:

Sa stii ca este inceput de mestruatie.Asa am patit si eu poate dura aceasta durere max. 1-2 luni trebuie mereu sa fii pregatita.
Daca iti este de ajutor documenteazate de la mama ta sau de pe google.