| Girly97 a întrebat:

De vreo 2-3 ani (parca), mi se tot inrosesc urechile si se simt fierbinti iar uneori sunt palide si reci. Nu pare sa ma doara sau sa imi scada auzul. Credeti ca ar fi o afectiune ORL si ar trebui sa ii spun doamnei doctore miercuri? Merg miercuri la doamna mea doctora ORL pentru consultatia de toamna pentru sinuzita. Mersi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Pavilionul urechii este alcatuit din cartilagiu,fibre elastice,vase de sange. Daca nu sunt alimentate cu sange, acestea se racesc.
Iarna, cand este frig, sangele circula mai greu in sus si nu prea ajunge la urechi, ca sa fie incalzite.Cand suntem stresati,emotivi,nervosi,este foarte cald,sangele circula mai repede si din aceste motive, alimentarea este mai mare si de aici si senzatia de fierbinteala.
Nu are legatura cu auzul sau cu sinuzita.
Doar daca ai acufene(zgomote in urechi, dar nu are legatura cu racirea sai fierbinteala pavilioanelor), poate fi o problema de ORL, de circulatie sanguina.

2 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Asa e organismul de la intemperie isi schimba starea urechile.

| Batgirl a răspuns:

Nu ai nici o problema.