| Girly97 a întrebat:

Buna dimineata! Cum pot sa ajut in cazul in care de luni pana vineri sunt in permanenta cu o colega care sufera de alergii la nuci? Deja de cand am aflat m-am asigurat sa nu imi iau nuci, arahide sau deviate ale acestora pentru pranz.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Eireann a răspuns:

Pai depinde cat de grava este alergia. Daca este risc de soc anafilactic (cea mai agresiva si periculoasa forma de manifestare a unei alergii) atunci probabil o sa trebuiasca sa stii unde tine epipen-ul - un fel de seringa preincarcata cu adrenalina care trebuie administrata cat mai repede in cazul unui soc anafilactic si sa suni imediat la salvare. Daca nu e o alergie atat de agresiva atunci probabil ca nu trebuie sa iti faci griji prea multe si sa eviti nucile in preajma ei.

5 răspunsuri:
| 3MHz a răspuns:

Desensibilizare la alergeni
Se face la spital la dezintoxicare
Sunt echipe de medici alergologi care se pricep sa scada sensibilitatea corpului la diferite substanțe chimice

| RAY a răspuns:

Consumați fructe, legume, avocado și va fi ok

| Vântulalb a răspuns:

E suficient. Ce sa mai faci? In rest, doar un medic alergolog o poate ajuta.

| SingleForOne a răspuns:

Sunt multe alte alternative pentru o gustare de pranz, de exemplu fructe, un sandvis, un smoothie.

| Mopmop a răspuns:

Sincer ce treaba ai tu cu ea?
Ii dai tu sa manance?
E fix problema ei si cred ca stie deja cum sa se fereasca de produse care contin sau au intrat posibil in contact cu utilaje care proceseaza nuci.
Esti asa de panicata incat nu te dai cu parfum ce poate contine urme de nuci?
Doar daca ii vine rau suni la 112 si astepti ajutorul.
Poti incepe manevre de resuscitare gen 30 compresii toracice cu 2 respiratii gura la gura (posibil sa nu reusesti asta) dar macar incerci.
In cazuri grave daca nu are epipen-ul la indemana poti spune ca ai avut o colega.