Poti avea momente in care balonata fiindca ai mancat ceva care nu ti-a priit, sau fiindca nu ai facut miscare. E normal si trece de obicei de la sine, cu putin sport si mancare mai usoara.
De asemenea, sindroamele premenstruale pot diferi intre ele, vei vedea daca problema ta tine de asta dupa ce se termina menstruatia.
Cat despre sarcina, balonarea poate aparea in primul trimestru, dar dupa minim doua saptamani de intarziere a menstrei, deci nu are legatura in acest caz.
Mulţumesc frumos pentru răspuns! Dar va rog sa imi mai raspundeti la ceva, de ce in fiecare zi aproape ( a început acest fenomen de, 5-6-7 zile) imi curge din vagin o mucoasă alba, netransparentă? Uneori este lipicioasa, alteori chiar uscată? Ce înseamnă asta?
Cred ca te referi la mucus, sau o secretie mucoasa, nu la mucoasa (care este stratul intern al organelor cavitare).
Explicatii pot fi multe daca aceasta secretie este diferita de secretia vaginala normala. Poti avea o infectie (cu sau fara transmitere sexuala), poate fi in cadrul sindromului premenstrual sau indica debutul unei sarcini. Daca mai ai timp, mergi la un consult ginecologic inainte de data calculata a menstruatiei (pentru recoltare de probe in vederea stabilirii cauzei scurgerii). Nu vei putea afla daca e sarcina sau nu, asta de-abia mai tarziu, dar in caz ca e infectie, te poti trata la timp, ca tratamentul sa fie scurt, usor si cu sanse maxime de vindecare
Există şanse sa fiu însărcinată? :o
Am abia 18 ani, nu mi-as dori de acum un posibil copilaş.
Adesea ma simt grea, parcă numai sunt eu, parcă numai am acelaşi corp
Pai asta nu putem sti, dat fiind ca nu ne-ai dat nici o informatie. Daca esti virgina sa ai avut totdeauna numai contact sexual protejat, nu esti insarcinata. Daca ai avut contact sexual neprotejat, poti fi insarcinata, fara ca balonarea sa aiba vreo legatura cu asta.
Cel mai bine iti vei raspunde facand un test de sarcina la minim 21 de zile de la ultimul contact sexual neprotejat (sau dupa minim 7zile de intarziere a menstruatiei), urmat de o vizita la ginecologul tau
Posibil de la alimentatie. Sunt unele alimente care, consumate crud, nu pot fi asimilate bine, fermenteaza si creeaza senzatia de balonare, cum e broccolli sau varza.
Posibil si de la prea putina miscare.
Daca scaunul iti este regulat, posibil sa fie de la o aciditate mai crescuta in stomac.
Multe posibilitati. Observa cat de mult se intind aceste simptome in timp si, daca devin deranjate, fa-ti un consult.