| f22c10 a întrebat:

Bună dragilor!
Ce aplicatie sau cum vă măsurați caloriile din farfurie? Sunt o groaza de aplicatii! Voi ce ati ales sau ce alegeti? M-ar interesa una care doar sa-mi scaneze farfuria fara a adauga eu ingredientele! Si, se subînțelege- sunt contra cost dacă vrei ceva... mai OK! Astept recomandarile voastre cu argumentări dacă se poate!
Zi frumoasa!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Chiar dacă-ți scanează farfuria, o va face doar la nivel vizual, nu va analiza compoziția. Prin urmare nu va avea de unde să știe cât zahăr, ulei, unt, etc ai folosit, deci tot un fel de "ghici" va fi.

| StoicAnalysis a răspuns:

Citesc pe ambalaj si consult chatgpt-ul sa-mi estimeze portia de mancare. Asta in cazul in care sesizez ca incep sa ma ingras.

| Frank51 a răspuns:

Folosesc un website: https://calorii.oneden.com/

Apoi cântăresc porția de mâncare, calculez caloriile, adică adun spre exemplu caloriile a 200gr de piept de pui cu 100gr conopida, 200gr:
- https://calorii.oneden.com/Calorii-Piept-de-pui-Prior.html
+
- https://calorii.oneden.com/Calorii-Conopida-fiarta.html

210+23=233 calorii
proteine 26, 8
lipide 1, 5
carbo 4, 1
fibre 2, 5

cam așa fac și sunt spre 98-99% precis, 1-2% din puterea calorică se mai pierde prin gătire, deci poți să scazi dacă vrei precizie medicală.

| f22c10 explică (pentru Frank51):

Mulțumesc!

| f22c10 explică (pentru StoicAnalysis):

Interesant răspuns!

| f22c10 explică (pentru johnnny123):

La cată tehnologie exista, înclin să cred că... se apropie cat de cat de realitate. Si sunt o mulțime de astfel de aplicatii! Multumesc pentru răspuns!

| johnnny123 a răspuns (pentru f22c10):

Înclini să crezi că există o tehnologie care face telefonul tău capabil să analizeze compoziția mâncărurilor la nivel molecular prin intermediul camerei foto?

Haide să-ți mai explic o dată problema: Da, cu ajutorul camerei foto și A.I.-ului, telefonul va fi capabil să înțeleagă că în acea farfurie se află mazăre, morcovi și un copan de pui, va fi probabil capabil chiar să estimeze și niște gramaje și câte calorii au acele ingrediente. Dar nu are absolut niciun mod de a determina ingredientele gen ulei, zahăr, unt, care și-au schimbat complet aspectul, s-au amestecat cu restul lucrurilor și sunt acum neidentificabile vizual. Iar ingredientele astea contribuie semnificativ la numărul de calorii al unei porții de mâncare.

Bula
| Bula a răspuns:

N-ai vrea o aplicatie, care sa si manance in locul tau?

| Frank51 a răspuns (pentru f22c10):

Nu se apropie de realitate decât dacă acea rețetă există undeva online și AIul o găsește și îți spune câte calorii are. În rest, mai trebuie să așteptăm destul de mult ca să tehnologia să ne zică așa ceva, spre exemplu să fie un dispozitiv cu raze X capabil să identifice atomii, apoi să spună câte grame de grăsime are o friptură de pui.

Deocamdată e SF.

Apropo, nu cred că știai dar momentan ca să aflăm puterea calorică, noi încă ardem acele alimente și măsurăm câtă energie degajă acel aliment, cam asta e măsurătoarea din epoca din prezent.

| TimberWolf a răspuns:

Unu numara lovelele, altult belelele, altii caloriile. Cand n-ai probleme si ocupatie te preocupa toate tampeniile.