| Luisa26 a întrebat:

Buna dragilor! Mi-am pus si eu aparat dentar la 26 ani, dupa ce mi am dorit de ani de zile. Mi-a luat asa mult deoarece toata lumea din jurul meu m-a sfatuit sa nu mi spun ca mi s-ar duce din farmec. Acum 5 zile mi l am spus si deja vreau sa l dau jos din cauza durerii si a disconfortului ce mi l provoacă. Ideea e ca am multe tratamente la dinti pe canal si ma dor cel mai tare dintii aceia. Sunt curioasa daca mai sunt persoane cu aceeasi problema si daca da, cum au trecut peste ea. Nu stiu daca o sa rezist 2 ani de zile cu durerea asa, nu stiu daca e normal si pe langa asta mi e si frica sa nu mi pice dintii respectivi din cauza presiunii aparatului dentar.sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu cand ti a pus aparatul dentar nu ai simtit atunci durere? Trebuie sa suni medicul care ti l a pus si sa i spui ca nu mai suporti durerea, poate nu ai nevoie de aparat dentar asa cum te au sfatuit uni si altii, ei au stiut, de ce tu ai pus aparatul dentar cand toti te au avertizat sa nu faci. Acum scoate l si spune i medicului ca nu il suporti.

| anonimg a răspuns:

Problema care ne-ai adus-o nouă trebuie să fie cunoscută de medicul stomatolog.
El poate face conexiunea dintre celelalte tratamente, aparatul dentar și durere.
Nu are voie, nu este sănătos să existe durere timp de doi ani. Tratamentele (inclusiv aparatul dentar care poate fi considerat și el un tratament) trebuiesc făcute pe rând.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Felicitari pentru pasul facut!
Este firesc sa te doara prima saptamana. Dupa aceea trece durerea. Vei mai simti durere 1-2 zile dupa fiecare vizita lunara cand vor fi stranse sarmele.
Nu stiu despre lucrarile de canal, dar urmareste indeaproape si mergi la dentist daca simti nevoia.
Daca durerea nu cedeaza dupa 1 saptamana, vorbeste cu ortodontul sa mai slabeasca stransoarea.
Nu renunta la aparat!

| Arsenie933 a răspuns:

Am avut un an aparat dentar și asa e la început. Nu îți face griji, dacă vrei sa ai o dantura perfecta te ți de tratament, dacă nu, ramai cu ei strâmbi.