|

Bună. Eu am vreo 3 alunite in cap( acum câteva minute am descoperit-o pe a 3a) si imi e destul de frica. Am fost la dermatolog acum câteva luni pentru ca ma dureau alunitele cele 2 si mi-a dat o crema cu care m-am dat, iar după totul era bine. Doamna dermatolog mi-a recomandat sa nu le scot deoarece nu au absolut nimic. Dacă ma mai mănâncă din cand in cand credeți că e grav? Incerc din răsputeri să nu le rănesc cumva, e destul de dificil mai ales ca sunt pe cap, acoperite de par, si ma chinui sa le vad.

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ar trebui sa intrebi alti doi medici dermatologi despre oportunitatea indepartarii alunitelor care deranjeaza---- daca opinia a cel putin doi din cei trei medici este identica, faci precum recomanda acestia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poți scăpa de ele: https://www.clinicadermatologie.ro/cartografierea-alunitelor

Eu nu de puține ori le-am ras cu lama în timpul bărbieritului, și nu am nimic.
Întreabă medicul de familie dacă nu cumva la tine ar fi gratuită operația de îndepărtare a alunițelor. Pentru că la tine nu este vorba de estetică, ci de sănătate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Conteaza ce vrei tu, daca te deranjeaza, nu conteaza ca nu au nimic, le extragi si gata, numai ca te costa vreo 200 cel putin, dar merita, Nu doare deloc o sa coasa locul si nu se observa,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,exista un dermatolog f bun in Brasov, Dr Oanta, care te scapa de ele, prin aplicarea unei solutii, fara dureri... avea cabinet si in fagaras

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faptul că ți s-a zis că nu au absolut nimic nu înseamnă că și așa e, ori pur și simplu aveam părerea asta. Eu am avut o aluniță în zona gâtului și efectiv mi-era frică să las pe cineva s-o atingă. Am fost la "cineva" și mi s-a zis că nu am nimic, dar dacă totuși mă deranjează pot să merg la spital. Și am mers, iar doctorul de acolo mi-a zis că trebuie să o scot. Oricum...
Faptul că te mănâncă nu cred că e neapărat grav, dar dacă te sperie sau deranjează ai putea merge la altcineva, să vezi ce zice un alt doctor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează