| Nustiuhabarnuuam a întrebat:

Buna, mi-am dat un pierce in lobul urechii si nu cred ca stiu cum sa l ingrijesc. Tipa la care am fost mi-a zis sa nu l ating in primele ore, iar dupa sa incep sa ma joc usor cu el ca sa nu se faca cojite si sa se blocheze, a zis ca nu e nevoie sa l curat. Am simtit totusi nevoia sa l dezinfectez cu spirt, m-am folosit de un betisor de ureche si l am mai rotit asa cum a zis ea, s-a inrosit si invinetit zona. Am auzit ca de fapt nu ar trebui sa te joci cu el deloc si sa nu l atingi decat atunci cand il dezinfectezi. Cum se procedeaza corect? Nu vreau sa fac infectie sau cv

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| cyyprian a răspuns:

Nebunia lu' Salam

| Arch1teuth1s a răspuns:

Bună,

Nu vei păți nimic. Zona va fi oricum umflată câteva zile.

Pierce-ul nu trebuie atins decât cu mâini bine igienizate. Acesta trebuie curățat cu un bețișor de urechi îmbibat cu ser fiziologic (îl găsești la orice farmacie și e relativ ieftin). Ai grijă să cureți pe ambele părți ale lobului, în fiecare dimineață și seară. Evident, când vei curăța, vei mișca pierce-ul și s-ar putea să te doară, CEEA CE ESTE OK. Cojițele trebuie îndepărtate, iar mișcarea pierce-ul este esențială pentru a te asigura că gaura se va vindeca uniform și va fi suficient de mare încât să poți schimba bijuteria la un moment dat.

Încearcă doar să nu-l deranjezi prea des (să nu dormi prea tare pe ei, să nu îți dai cu hainele peste ei). Dacă se întâmplă, în afară de durerea pe care o vei simți, nu pățești nimic.

Pierce-ul în lob este printre cele mai ușor de vindecat, fiind și unul care se vindecă repede.

Bonus, recomand unguentul Diprogenta, aplicat seara după ce ai curățat cu ser. Spor.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu da cu spirt ca ala irita mai ales cand e vorba de o rana. Ia de la farmacie betadina, ala e un antiseptic care se foloseste si de catre chirurgi in sala de operatie. Pui pe o compresa sterila si poti sa dai de cate ori vrei tu ca nu te irita si ajuta vindecarea mai rapida.