Dereglari severe provocate de "bomba hormonala" EllaOne, pe care ai luat-o in urma cu cateva luni, ti-a modificat serios ciclul si ovulatia afectandu-ti totodata si glandele hormonale.
Printre efectele secundare pe care aceasta bomba hormonala le provoaca sunt: aparitia de noduli sau chisturi mamare, chisturi ovariene, fibroame uterine, tumori benigne sau maligne in aparatul reproducator, cicluri scazute in volum sau cu debit foarte mare si dureroase.
Tot aceste schimbari hormonale pot veni cu tulburari de somn, declansand stari de neliniste, de anxietate si panica ori depresie, fiindca tot sistemul hormonal al fetei/femeii este afectat pe o perioada de 6-12 luni.
Inca ceva: nu mai masa sau brusca sanii si nu mai smulge firele de par de pe sani fiindca este risc de infectie, mai bine taie-l de la suprafata pielii cu o forfecuta.
Autocontrolul:
Palpeaza-ti sanii su zona subratului sa vezi daca ai galme. Daca ai, este bine sa fugi imediat la medic fiindca acele galme sunt ganglioni inflamati, care apar in urma unor probleme de sanatate destul de serioase.
Nu e nevoie sa iti ceri scuze.
Faza este ca daca folosesti deodorant care iti blocheaza porii de la sub brat, e posibil sa faci "galme" sau umflaturi si sa te doara. Asta pentru ca transpiratie impreuna cu alte substante, in loc sa iasa afara prin pori, ramane blocata inauntru. Foloseste deodorant de tip spray care sa nu contina metale ( oxid de titan, aluminiu, etc. ). Nu folosi niciodata antiperspirant, pentru ca iti blocheaza glandele sudoripare.
Cat despre sani, si mie ca barbat mi s-a mai intamplat uneori sa imi apara umflaturi dureroase, dar dupa ceva timp, au trecut. nu stiu nici eu de unde ar fi cauza, dar stiu ca iti trece dupa un timp. Daca vezi totusi ca se agraveaza sau se mentine mai mult de cateva saptamani, recomand sa te duci la medicul de familie.
Mulțumesc mult
Cu mare placere!
Există medic de familie? Dacă da, discută sincer cu el! Referitor la mama ta, condoleanțe, dar asta nu înseamnă că și tu vei moșteni boala mamei tale! Liniștește-te!
Deși invoci lipsa banilor, să te gândești că sănătatea nu e ceva de amânat! Pentru că orice amânare, înseamnă complicații medicale în viitor! Mai bine mergi de acum la medic și discuți problema medicală! Sănătate!