| Was a întrebat:

Buna seara sunt operata de fiere și am 3 luni de la operatie și am stări de ametia și voma am mers la medic și mi-a spus că totul este bine dar nu știu ce să fac să dispară stare de greata cineva care a trecut prin așa ceva ce remediu a găsit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Incearca sa mananci numai mancare care nu-ti da greata, usoare: supe, ciorbe, piureuri, nimic gras, tocat sau afumat, fiindca acum ficatul face si munca colecistului si daca-l obosesti sau ii dai mancare nesanatoasa, se revolta si ti se face rau.
Starile de voma si greata este posibil sa mai persiste un pic, dar pana isi revine corpul si te vindeci complet, o sa mai ai asemenea stari.
Mie mi se intampla ca odata la 2-3 ani sa mai vomit verde, desii am fost operata de colecist cu 20 de ani in urma.
Recuperare usoara si sanatate maxima!

| Was explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc mult pentru răspuns

| Nirvanaaa a răspuns:

Sa aveți grija la alimentație, sa fie mâncare cu putina grăsime.
Suc biliar este chiar dacă colecistul ("fierea") a fost scos, doar ca nu se mai depozitează.
Grija la regim și odihna suficientă. Și de asemenea nu cantități de mâncare mari ( mai bine 4 mese mai mici dacă simțiți nevoia, decât 3 mai mari).