| GaZa1994 a întrebat:

Stie cineva daca se poate marii nivelul de estrogen fără medicamente?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

"TOP 10 alimente bogate în estrogen
1. Seminţele de in
Seminţele de in nu numai că sunt foarte bogate în estrogen, darconţin şi o cantitate mare de acizi graşi esenţiali. Fitoestrogenul (hormoni vegetali ce imită estrogenul şi semnalizează corpului că nu mai e nevoie să producă estrogen suplimentar) conţinut de aceste seminţe este denumit lingan. Pentru a beneficia de toate calităţile lor, seminţele de in se pot măcina şi adăuga în salate sau cereale. 100 g de seminţe de in conţine 379.380 mcg de fitoestrogen, fiind alimentul cel mai bogat în estrogen.

2. Tofu
Tofu este produs din lapte de soia şi conţine foarte mulţi fitoestrogeni. Este important să fiţi atenţi ca tofu să fie făcut din soia fermentată. Tofu poate fi utilizat la supe, salate sau sau feluri principale. 100 g de tofu conţin 27, 150.1 mg de fitoestrogeni.

3. Boabe de soia
Soia este una dintre cele mai importante surse de fitoestrogeni. Aportul de alimente bogate în fitoestrogeni poate contribui la atentuarea durerilor menstruale. 100 g de soia conţin 103, 920 mcg de fitoestrogen.

4. Iaurtul de soia
Iaurtul de soia se prepară din laptele de soia. O cană de iaurt de soia conţine aproximativ 21 de grame de estrogen sau 10.275 mcg de estrogen per sută de grame.

5. Seminţele de susan
Seminţele de susan conţin fitoestrogeni denumiţi lignani. Seminţele pot fi presărate în salate sau supe sau pot fi folosite în produse de panificaţie. O sută de grame de seminţe de susan conţin 8008.1 mcg de estrogen. În comparaţie, seminţele de floarea soarelui au o cantitate mai redusă de fitoestrogen, de 216 mcg per sută de grame.

6. Pâinea cu cereale
Cerealele integrale, cum sunt ovăzul, secara sau grâul, sunt surse bogate de fitoestrogeni lignani. Cantitatea de estrogen depinde de concentraţia de cereale pe care o are pâinea.

7. Laptele de soia
Laptele de soia este o alternativă perfectă pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză. Laptele de soia este făcut din boabe de soia şi conţine fitoestrogeni denumiţi flavonoide. O cană de lapte de soia conţine aproximativ 30 de grame de flavonoide, mai exact 2.957.2 mcg per 100 de grame de lapte de soia.

8. Humus
Humusul este o pastă din boabe de năut şi conţine proteine, mangan, acid folic, fibre, fier şi zinc. Saponinele din năut previn cancerul de sân şi osteoporoza, ţin sub control simptomele menopauzei şi stimulează producţia de estrogen. 100 g de humus conţin 993 mcg fitoestrogen.

9. Usturoi
Usturoiul face parte din familia cepei şi este o sursă foarte bună de isoflavonoide. Dincolo de beneficiile sale multiple pentru sănătate, acesta este bogat în estrogen. O sută de grame de usturoi conţine o cantitate de 603.3 mgc de fitoestrogen.

10. Caise confiate, prune uscate şi curmale
Caisele confiate sunt o sursă mai bună de fitoestrogeni decât cele crude. Acestea conţin 445, 5 mcg fitoestrogeni la suta de grame. În comparaţie, 100 g de curmalele uscate conţin 3289.5 mcg flavonoide, iar 100 g prune uscate conţin doar 177.5 mcg fitoestrogeni.

O dietă bogată în alimentele enumerate, alături de fructe şi legume proaspete, poate asigura femeilor o tranziţie mai uşoară spre menopauză. "

" Tips-uri pentru creşterea nivelului de estrogen

1.Nivelul de estrogen poate fi ridicat cu ajutorul unei diete sărace în carbohidraţi şi care să abunde în suplimete minerale, adăugând proteine şi zinc care de asemenea vor ridica nivelul de estrogen.
2. Ceaiul de mentă creaţă băut de două ori pe zi alături de rădăcină de igname sălbatic, rădăcină de unicorn, vin squaw, sasparilla, salvie, zmeură, fenicul cresc şi ele nivelul de estrogen. Alte ierburi precum: Vitex agnus castus, varec, alge marine – wakame, arame, hijki, alaria, sea palm, dulse, agar agar şi carrageenan.

3. Exerciţiile, inclusiv yoga sunt bune în crearea unui balans hormonal.

4. Eliminarea lactatelor, laptelui, ouălor şi a cărnii non-organice. Stai deoparte de orez, făină albă şi zahăr.

5.Inul poate fi fiolosit ca înlocuitor al estrogenului naural. Măcinate cu râşniţa de cafea, seminţele de in pot fi adăugate în smoothie-uri, shakere cu proteine sau chiar în apă.

Alimente pentru creşterea nivelului de estrogen
Legume: Fasolea, mazărea, obele de soia, fasolea roşie, lintea, năutul etc.
Fructe: prune, papaya, curmale, cireşe, mere.
Cereale: grâu, orez brun, ovăz, hamei, orz.
Ierburi şi condimente: salvie, pătrunjel, lemn dulce, usturoi, trifoi.
Seminţe: floarea-soarelui, susan, seminţe de dovleac, fenicul, anason, lucernă.
Vegetale: igname, roşii, rubarbă, cartofi, ardei, vinete, castraveţi, ţelină, morcovi, sfeclă."

| HazelEyes77 a răspuns:

Incearca sa reduci din carbohidrati si ia suplimente de minerale in special zinc, consuma seminte de in, soia precum si derivatele din ea precum laptele de soia si branza tofu. De asemenea ajuta si nautul, lintea, fasolea, seminte de schinduf. Bea ceai de menta creata, de Vitex castus sau poti lua de la plafar Estrogen natural, un complex 100 la % natural care ridica nivelul de estrogen din organism. Multa sanatate