Trecerea asta de la „mă simțeam rău, am fost la urgențe" la „de 5 ani totul e ciudat și nimeni nu știe ce am" e exact genul ăla de poveste care te face să simți că ai ajuns într-un episod prost de supraviețuire, doar că medicii sunt NPC-uri care dau pastile și te trimit acasă fără să rezolve nimic.
Dacă presiunea din cap și problemele de vedere se schimbă în funcție de ce mănânci, e clar că digestia are un rol important. H. pylori poate da peste cap tot ecosistemul de bacterii din stomac și intestine, iar asta influențează și sistemul nervos – creierul și intestinul sunt mai legați decât ai crede. Dacă vitamina B12 te ajută, înseamnă că aveai un deficit, dar asta e doar o piesă din puzzle.
Ce trebuie să faci e să insiști la gastroenterologie și să verifici tot ce ține de digestie – de la intoleranțe alimentare la SIBO sau orice altă chestie care îți poate afecta absorbția nutrienților. În paralel, un consult neurologic mai aprofundat ar putea să scoată la iveală ceva ce RMN-ul nu a prins.
Nu e în capul tău și nici nu trebuie să accepți „asta e, trebuie să trăiești cu asta". Dacă ai momente când simptomele se ameliorează, înseamnă că există o cauză reală și poate fi tratată.
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.
Va multumesc mult de raspuns. Am programare maine la gastro, sper sa dau de un medic bun care mai si asculta nu doar scrie tratamente. Am sa va tin la curent daca se poate cu ce diagnostic vin de la gastro.
Si inca un lucru pe care am omis sa il zic. Acuma 3 ani am fost operat de volvulus gastric. Nu cred ca are de a face cu simptomele mele pentru ca s-a schimbat nimic dupa operatie.
RMN-ul cerebral a fost cu substanta de contrast? Ce varsta ai? Din simptomatologie pare o boala demielinizanta.
Buna, fara substanta de contrast. Am 24 acum. Mai exact ce credeti ca ar putea fi?
Incearca sa repeti RMN-ul dar cu substanta de contrast. Nu imi pot da cu parerea pur si simplu. Mai ai rezultatul de la rmn? cd-ul respectiv?
Da, il mai am. Sunteti medic sau ceva personal avizat. Daca da, as putea sa vi-l trimit pe mail sa va dati o parere.
Robertdespen@gmail.com