| AmyFrumy a întrebat:

Am o problema. Cum pot scapa de frica de doctori, seringi si tot ce tine de spital. Can trebuie sa imi ia analize aproape lesin, la injectie fug, sparg peretii. Mi-e fricaaaa! De injectie, doar acul ma sperie, ce pot face sa nu imi mai fie frica.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PinkPanther001 a răspuns:

Cele mai multe persoane nu simpatizeaza spitalele si medicii pentru ca ii asociaza cu boala sau durerea. Spitalele nu sunt tocmai primitoare, iar medicii, de cele mai multe ori, sunt instruiti sa fie distanti si sa nu transmita nicio emotie. Aceasta ii face pe pacienti sa se simta inca un caz pe lista doctorului, o provocare sau un esec, in functie de cum va evolua tratamentul.
Primul pas consta in acceptarea acestei temeri. Sentimentul de teama este asociat de cele mai multe ori cu sentimentul de lipsa de control a situatiei. De aceea, pentru a creste acest control este foarte important sa fiti informati. Cititi despre corpul uman, cum functioneaza, de ce are nevoie pentru a functiona si care sunt consecintele, in timp, daca nu aveti grija de sanatate. Astfel, aflat in cabinetul medicului, nu veti mai simti teama rezultata din neintelegerea tuturor termenilor pe care acesta ii foloseste in discutiile cu asistenta.
O alta modalitate este de a infrunta aceasta frica. incepeti treptat, prin a vizita un medic. Primul pas ar fi sa intrati in spital sau intr-un cabinet medical pentru a cere diverse informatii de la receptie. Apoi puteti reveni pentru o programare, iar ulterior pentru vizita propriu-zisa. Mai mult, incercati sa va imprieteniti cu doctorul curant. O relatie mai apropiata va garanteaza o diminuare a sentimentului de teama. Aceasta pentru ca veti capata mai multa incredere in el.
Adresati intrebari pe tot parcursul vizitei la doctor. Unii medici nu dau detalii in timpul consultului, decat daca sunt intrebati. De multe ori, tocmai linistea aceea genereaza o stare de tensiune si de panica.
Daca, in ciuda tuturor eforturilor, nu reusiti sa va gestionati frica, este necesar sa apelati la ajutorul unui psihoterapeut.

3 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Gandeste-te ca acele injectii iti fac bine si te scapa de probleme
In momentul in care iti face o injectie, nu te uita, te gandesti la sanatatea ta si la ceva frumos, eu asa faceam cand eram mica.
O zi buna sa aihappy

| alwaysStyles a răspuns:

Suferi de aichmofobie. Foarte multa lume are problema asta.Mie mi-a trecut cu timpul, probabil ca nu am dat asa mare importanta si si eu eram in aceeasi situatie ca si tine, iar acum ma duc si nu am mai nici o problema.Nu stiu ce sfat ti-as putea da in afara sa ai spui doctorului ca iti e frica si sa te ia usor, daca te apuca panica respira adanc si gandeste-te ca e doar o intepatura si dupa aia a terminat cu tine.

| Fatamuntilor a răspuns:

Stii tu, in general e mai bine sa previi decat sa tratezi
Ai grija de sanatatea ta, mananca fructe si legume, fa miscare
Dar analize trebuie facute macar odata pe an
Pregateste-ti psihicul cel putin cu saptamana inainte.Iti repeti in gand cat de des poti,, NU AM FRICA DE AC ''! Eventual fa biletele si pune-le prin casa!
In momentul in care trebuie sa-ti iei analize te uiti in alta parte, daca se poate pe fereastra. Poti asculta eventual muzica in casti (daca ti se permite )Te poti gandi ca esti undeva pe malul marii, si asculti zgomotul valurilor. Oricum dureza maxim 2-3 minute
In cazul in trebuie sa faci un tratament mai indelulgat (intravenos) intreaba asistenta daca nu-ti poate pune o branula.
Trebuie sa stii ca o faci pentru sanatatea ta!