| Jdjrjrjrdndnfn a întrebat:

Buna TPU.Ce se intampla daca ma culc numai dimineata in fiecare zi? Tin sa mentionez ca am stari de ameteala, vedere incetosata, dureri in "creier", si stari de lesin! Oare are vreo legatura ca nu ma culc seara? Ce as putea face ca sa scap de aceste simptome?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Somnul de noapte e cel mai odihnitor. Mai ales ala dintre 23-00. Ai văzut cum te simți când te trezești dimineața după o noapte dormită și cum te simți când te trezești după amiaza după o zi dormită. E diferența, nu? E și normal sa te simți așa, ți-ai dat programul peste cap. Vrei sa ai stările astea mereu?
Nu ți se întâmpla nimic, cel puțin nu acum. Dacă faci asta câțiva ani încontinuu s-ar putea sa te îmbolnăvești, dar dacă e doar perioada asta ca ești in vacanța nu are nimic. Și eu de câte ori nu făceam din noapte zi când eram in vacanța laughing

| Hofbauer_Alexandra_2000 a răspuns:

PaÎmi nici eu nu mă culc seara ci la 10 și nu am simptomele acestea

| Hofbauer_Alexandra_2000 a răspuns:

Pai nici eu nu mă culc seara ci la 10 dimineața și nu am simptomele acestea

| Jdjrjrjrdndnfn explică (pentru Bondarel99):

Pai eu de 2 ani ma culc asa ...deci nu cred ca e de bine...

| Jdjrjrjrdndnfn explică (pentru Hofbauer_Alexandra_2000):

Dar tu macar te culci asa de ani buni sau ce?

| anonim235782676 a răspuns:

Cred ca da! Incearca sa te bagi in pat mai devreme chiar daca nu te va lua somnul iar la ora 8 dimineata sa iti pui alarma si ori cat de obosit ai fii trezeste te si du, te la alergat sau pur si simplu stai dar nu dormi! Noaptea urmatoare vei dormi sigur

| Jassmina a răspuns:

Lipsa somnului de noapte duce la probleme mari de sanatate, incepand cu: ameteala, stari de voma, greata, lesin, tulburari de evedere, dureri de cap.
Lipsa melatoninei si serotoninei, care se produce numai noaptea, isi spun cuvantul, afectandu-ti foarte mult sanatatea.
In timp vei ajunge un zombi, te vei imbolnavii grav si poti murii.
Nu glumesc!

Mai multe explicatii gasesti aici:
https://www.google.com.au/......ps?/search

| Bondarel99 a răspuns (pentru Jdjrjrjrdndnfn):

Fără excepție? Și când te trezești? Dormi cel puțin 8 ore pe zi? Cum spuneam, avem nevoie de odihna și dacă tu îți privești organismul de orele de somn de care are nevoie pot apărea probleme de sănătate, nu grave, dar care te pot face sa te simți din ce in ce mai rău, nu îți mai poți desfășura activitățile cu aceeași energie, vei avea stări de somnolenta și amețeala permanenta.
Chiar au fost niște oameni care au făcut un experiment, au vrut sa vadă cât poate rezista un om fără sa doarmă. Rezultatul a fost 14 zile, dar acei oameni au dezvoltat probleme serioase de sănătate după toată treaba asta.

| DovleacTurbat a răspuns:

Se intampla ca esti prost.

| Adry05 a răspuns:

Normal ca are legatura. Sa te culci normal, ce ai putea sa faci.

| Jdjrjrjrdndnfn explică (pentru DovleacTurbat):

Cred ca tu estihappymai copil fara somn :*

| Jdjrjrjrdndnfn explică (pentru Jassmina):

M ai cam speriat...

| Jassmina a răspuns (pentru Jdjrjrjrdndnfn):

Ceea ce somnul produce noapte, somnul din timpul zilei nu poate produce.
Dar citeste cu ochii tai, studii stiintifice, sa vezi ca batandu-ti joc acum de smn, ce inseamna mai tarziu.
Totusi, de ce ai schimba ziua pe noapte si noaptea pe zi?
Pe de alta parte lipsa soarelui si a beneficiilor lui asupra corpului si creierlui, iarasi duce la probleme grave: depresii, avitaminoze, lipsa vitaminei D din corp, care se activeaza numai in prezenta soarelui samd.
Culca-te ca un om normal 10-11 cel ami tarziu si trezeste-te dimineata, lasand corpul sa-si faca "incarcarea" peste noapte. Depresiile se instaleaza dupa multe nopti nedormite, singuratate, izolare samd.
Dar sunt atatea de explicat ce se intampla cand nu beneficiezi de somn-noapte si soare-ziua.