2-3 zile
7 zile dureaza tratamentu cu ampicilina, daca l-ai inceput acu nu-l abandona, ca nu faci decat sa dezvolti bacterii rezistente la ampicilina.
Inseamna ca nu e neparat sa merg la dentist acum?
Daca vrei, poti sa te duci.
Oricum, tratamentul cu ampicilina e depasit, mai nou se face ampicilina-sulbactam (Unasyn e denumirea comerciala) pen'ca multi germeni au devenit rezistenti la aminopeniciline in forma pura.
Dar, daca merge doar cu ampicilina e bine.
Tratamentul dureaza minim 5 zile, dar eu zic sa faci 7 zile, mai ales ca iei doar ampicilina.
Ma omule trebuie sa te duci sa vada despre ce e vorba, poti face degeaba tratamentul daca nu e corect administrat si sau pentru cazul de fata.
Stiu ca am patit-o eu chiar acum am un abces parodontal, am stat cu el de sambata pentru ca nu aveam cum sa ajung la dentist si iti spun sincer n-am avut bani, am asteptat pana ieri sa plec de la Bucuresti la Giurgiu sa ma duc la un prieten care este dentist sa ma rezolve pe ochi frumosi... si asa m-a luat la intrebari ca de ce nu l-am sunat sa-i spun ca sa imi zica ce medicamente sa iau si ce sa fac. Oricum ii multumnesc enorm pentru ca m-a rezolvat ieri, acum numai am durere doar ca am ramas cu umflatura care vad ca a inceput sa se desumfle, mi-a dat tratament si uite ca sunt bine. Asa ca imi pare chiar foarte rau ca nu am reusit sa ajung mai devreme la el...
Si ce medicament a recomandat dentistul?
P.S: Intre noi fie vorba (da nu e corect sa scriu asa ceva pe topicul asta) o sa curga tot puroiu si o sa rezolvi infectia
Dar gaura in masea (care trebuie astupata) tot ramane. E ca si cum ai veni cu motopompa si ai scoate apa din canalu infundat. Ok, l-ai desfundat, dar o sa se infunde la loc cu proxima ocazie
Este evident ca trebuie sa mergi la un dentist! nu lua aiurea medicamente. oricum, trebuie sa afli cauza infectiei si sa o tratezi (cauza). Bafta!
Du-te la dentist sa ti-o desfaca, sa ti-o curete sa scapi de durere, umflatura nu se va retrage daca nu iti desface maseaua, sa o aeriseasca. Pentru durere poti lua o fiola de xilina, pui pe o vata si o tii la masea. Fara frica du-te la medic, aceeasi poveste o am si eu de cateva zile ieri am fost la medic mi-a desfacut-o si intr-o jumata de ora a inceput sa se desumfle si nici numai ma doare acum.
Am si eu asa? pot sa ma duc chiar daca iau antibiotic si i umflat?
De cat timp iei antibiotic? trebuie sa iei 5 zile si cam dupa 2-3 zile de cand incepi sa iei antibiotic ti se desumfla...se ia 1 la 12 ore
De ieri iau antibiotic. si iau 1 la 6 ore, asa mi-a zis farmacista. sper sa se desunfle
Fa ce ti-am zis eu du-te la medic, ca n-ai sa scapi doar cu antibiotic, atata timp cat maseaua e inchisa si nu e deschisa si curatata.
De 500 este
Doza e recomandata de medic, cea de 500mg se poate lua si din 6 in 6 ore in cazul unei infectii mai ample, in cazul lui da o ia la 6 ore pentru ca are gura umflata de fapt gingia si sau si la exterior. Majoritatea antibioticelor vin in dozaje de 250/500/1000 Mg acum restul depinde de medic si de ce dozaj. Daca avea de 250 mg lua 2 pastila la 6 ore adica 500 mg la 6 ore daca avea de 1000 mg lua una la 12 ore. Acum depinde de infectie si de dozaj depinde si de greutate etc etc sunt multi factori.
Ca sa iti fie mai usor...
Mod de administrare: Adulti: Dozauzuala recomandata este de 500 mg ampicilina la intervale de 6 ore. Doza poate fi crescuta in functie de natura si gravitatea infectiei, fara a depasi 4 g ampicilina pe zi. Pentru infectiile severe doza poate fi crescuta pana la 6-12 g ampicilina pe zi; in aceasta situatie se recomanda administrarea parenterala.
Copii: Doza uzuala recomandata este de 50-100 mg/kg si zi, fractionata la 6-12 ore.
Deci e bine 500g la 6 ore? mie mie umflata. si cred ca am si puroi :d
Pana nu te duci la medic nu o sa scapi crede-ma abcesele sunt nenorocite si netratate cum trebuie reapar. + ca tratamentul trebuie sa fie de minim 20 de pastile asta insemnand minim 5 zile de tratament. Oricum trebuie sa te duci la medic numai amana.
Da mosule ai un abces de aceea este umflata. da e bun dozajul dar trebuie sa te duci la medic sa iti curete maseaua.
Pai am zis ca o sa merg.dar dupa ce mi se desunfla..ca cu ea umflata nu cred ca are ce sa imi faca.
Iti desface maseaua si iti desfunda canalale, iti face un drenaj vede medicul ca astfel nu scapi de umflatura si de durere. bagi in tine antibiotic ca pe urma cand ai nevoie sa nu isi mai faca efectul.
..is asa speriat. am tot felul in cap ba ca se poate sparge..si ajunge pe la creier... sper sa mi treaca.
Du-te la dentist azi numai sta ca sa iti faca ceva. evita sa bei lichide calde sau sa pui cald la locul cu pricina.
Noi toti l-am sfatuit sa se duca la medic acum daca nu vrea e problema lui eu ce sa ii fac sau alti useri i-am zis si in particular si aici sa se duca daca nu vrea sa fie sanatos. macar e bine ca i-a dat farmacista antibioticele alea ca sa nu se extinda infectia.
Daca te duci la stomatolog nu are ce sa iti faca pana nu se va dezumfla decat sa iti dea antibiotic, apoi va putea rezolva cauza... Insanatosire grabnica.
Hey,eu am 12 ani am luat ampicilina de 500 de mg la 8 ore cv?