| Marius22222222222 a întrebat:

Buna TPU, iau xanax picături de ceva vreme după o depresie severă în urma unei despărțiri plus decesul tatălui, amândouă fiind anul trecut în noiembrie.Problema este că am devenit bipolar și instabil emoțional.Am fost propus pentru o internare într-o clinică specializată doar că acolo sunt unele reguli prea stricte, gen 3 țigări pe zi când eu bag 5 numai dimineața la cafea. Telefon doar o ora duminică sa sun acasă sau daca am vizită. Minimul e de 5 luni, nu poți face mai puțin. Vreau sa va puneți în locul meu și să îmi spuneți sincer voi ce ați face în situația dată?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Sophieka a răspuns:

Nu stiu cine ti-a cerut 200 euro pe o sedinta de consiliere dar sunt excroci oriunde.
Gasesti si la un 200 lei sedinta pentru 2 ore!

34 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Xanaxu nu e pentru depresie.

Ce sa cauti tu acolo la aia unde au reguli absurde?
Du-te la un medic psihiatru si zi situatia, o sa-ti dea un antidepresiv si se rezolva.
O sa treaca si bipolaritatea aia, e de la stres.

| wrestling2001 a răspuns (pentru Mosotti):

Dar ce asa stricte erau regulile? gen nu aveai voie la tv sau la pc? fara internet? e absurd, ca daca n-ai internet nu ai ce face rau indiferent de boala pe care o ai.

| Mosotti a răspuns (pentru wrestling2001):

Nu stiu de ce asa stricte regulile, asa e si la Obregia dar la inchisi, nu ai voie telefon, TV or avea.

| Marius22222222222 explică (pentru Mosotti):

Ai voie sa dai telefon odată pe săptămână acasă.tv ai. lipsa telefonului e sa te distragi de lumea de afara

| Mosotti a răspuns (pentru Marius22222222222):

Mda, nu prea is de acord cu asa masuri, dar daca ei asa au pus, aia e.
La Obregia cand esti internat la liber la psihiatrie ai voie cu orice.

De aia se fura și se omoară Intre ei

Mda, si la liber se fura, este corect. Si daca-l prinzi nu poti sa-i dai una ca te baga la inchisi.
Nu se intampla des dar se intampla.

Exact

Pai cum la inchisi? sunt si la deschisi in spital sau cum?

| wrestling2001 a răspuns (pentru Marius22222222222):

Pai si nu te lasa cu pc fara internet pe el?

Pai si ce spanac fac acolo? ca nici sa stai asa sa nu faci nimic placut e nasol rau.

La nebuni exista doua regimuri, regim liber si inchis.
La liber sunt cazurile mai usoare care nu fac scandal, nu au crize, au depresii, tulb bipolara, schizo. Iesi din camera cand vrei, ai voie cu telefon, TV, telefon, net, calculator.

La inchisi sunt cazurile nasoale, oameni in criza, scandalagii, etc. Acolo nu iesi din camera, nu ai voie telefon si net, calculator.

Ete na, ii doare pe aia in dos ca nu poti tu sa faci nimic, cum sa fie placut la inchisi? Acolo ajungi in stare grava.
Stai asa, iar daca faci scandal se prelungeste perioada de stat acolo, sau primesti injectie de te calmezi tu singur si dormi pana a doua zi.

Acolo stai ca te stabilizeze.
Poti sta si 2 luni acolo, depinde de caz.

Ia aratami in spital de psihiatrie sau oricare unde ai tu calculator și ce mai spui.ca mă duc și stau 7 ani daca e

Nu ai calculator de la ei, ai voie sa-ti aduci laptop daca vrei, TV, sa stai pe telefonul tau, pe net pe tel sau la laptop.
De la ei ai doar frigider, doar in rezerva mea nu era frigider ca era mica dar m-am multumit si asa doar sa stau singur in camera.

Spre deosebire de la inchisi unde nu ai voie.

Jur că dacă văd așa ceva eu întrețin 20 de pacienți.este exact cum era treaba cu sarcina prin haine adică imposibil

Ce anume sa vezi?

Vreun spital unde ai voie să deții laptop și ce mai spui tu

N-ai vazut? Du-te la Obregia in Bucuresti la psihiatrie sa vezi cum e la liber, am fost eu in vara internat, nu zic asa din citite.

Mai ales în Romania! mna fie ca tine

Pai stai asa, de ce nu ai avea voie cu ale tale?

Frate ultima chestie și aici închei subiectul.nu sunt copilaș de 12 ani știu ce e aia psihiatrie.si in Romania și în Italia. dacs cineva aici crede ce spui e alta treabă.

| Marius22222222222 explică (pentru Marius22222222222):

Dacă*

Hai cu mine, vi? Dar punem pariu! Si mergem si intrebam acolo asistenti, medici la orice sectie vrei.
Daca tot te contrazici!

Doar la inchisi nu ai voie, am mai zis, dar nu la liber.

Frate schimba useru.nu îmi spune mie de psihiatrie.

Deci nu vrei sa vi sa vezi, atunci e clar ca ai zis aiurea ce ai zis. Asta e crezi ce vrei.

| Sophieka a răspuns:

Eu cred ca tu ai nevoie de consiliere terapeutica, nu sa fi internat!
Suferintele tale sunt firesti si nu sunt de condamnat!

Vezi acest grup mare de terapeuti / psihologi in care sa iti scrii situatia si sa alegi un terapeut pe care il simti empatic si potrivit tie :
https://www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul/

De asemenea, pe Youtube gasesti multe meditatii online gratuite pentru acceptarea trecutului si restabilire emotionala... Daca le faci zilnic, ca si cum ai lua un medicament, in timp, vei vedea efecte reale dar asta sa o faci in paralel cu, cateva sedinte de terapie cu cineva!
De curand, am urmarit un interviu cu Irina Petrea (supernanny) daca o tii minte...Si ea trece prin pierderea parintilor...I-a pierdut unul dupa altul. Poti sa discuti chiar si cu ea, are si pagina de Facebook.
De asemenea, daca esti credincios, rugaciunile si mersul la Biserica au efecte mari.
Spune-mi daca doresti sa caut meditatii pentru tine, si pana atunci, te rog sa intri pe grupul de terapeuti si sa cauti un terapeut iar daca nu iti place de el/ ea, il schimbi!

| Marius22222222222 explică (pentru Sophieka):

Putem vb pe Whatsapp?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te interna nicăieri. Eu urăsc psihologii, dar mai bine te duci la unul dacă ai ceva bani strânși. Stai internat cu toți nebunii, ce-i aia?

| Marius22222222222 explică (pentru anonim_4396):

Nu e vorba de nebuni e vorba de viața mea in joc

| Marius22222222222 explică (pentru anonim_4396):

La privat costa 200 de euro o sedinta

| Marius22222222222 explică (pentru Sophieka):

Sunt in Italia

| Sophieka a răspuns (pentru Marius22222222222):

Nu stiu cine ti-a cerut 200 euro pe o sedinta de consiliere dar sunt excroci oriunde.
Gasesti si la un 200 lei sedinta pentru 2 ore!

| Ilovedinero a răspuns:

Mai. eu zic sa te duci, te vei vindeca, plus ca vei lua o pauza de la tot ce ai pe cap si vei duce un stil de viata mult mai sanatos.Eu uneori vreau sa ma opresc cu totul din tot ce fac, sa ma pun sa dorm si sa dorm 20 de ani.

| Denisa18Den a răspuns:

Sunt de părere ca ești "slab de înger",iar psihicul tău nu poate accepta despărțirea și decesul. Aceste lucruri sunt firești. Gândește te ca mulți trec prin așa ceva zilnic. Asta ar însemna ca toți sa se ducă la psihiatrie, sa se omoare sau sa nu și continue viața. Du te la un psiholog cel mai bine, dar in primul rând tu ești propriul tău psiholog. Invata sa accepți despărțirile și sa înțelegi ca asta este cursul vieții. Nu suntem nemuritori. femei, găsești peste tot si ce este al tău este pus deoparte. Nu te mai face dependent de pastile, ca oricum nu se mai întoarce timpul. Trăiește ți viața!