Aceste aspecte trebuie discutate foarte serios cu medicul neurolog care l-a tratat pe tatal tau!
Puteti fi numiti "norocosi" ca, tatal vostru nu s-a paralizat sau decedat!
Asta știu, o să și discutam cu medicul
Pastile nu i poate da decat medicul psihiatru nu voi, ar trebui internat la psihiatrie si ei vor decide ce vor face.
Păi nu vrea la psihiatre. Doamne ferește, dacă ar auzi măcar ideea de internare..., că el nu suportă spitalele și medicii.
Inteleg, cumpăra i melatonină si da i sa ia seara o pastila inainte de culcare, alea induc somnul, la fel si optisomn aceiasi substanta activa o au, alte medicamente daca nu ai reteta nu i poti da, tu ce varsta ai?
Sa discut cu mama și să vedem, poate facem cumva și îl ducem la psihiatru, dar nu știu ce sa zic...
Am 16 ani.
Incearca sa iei reteta de la medicul de familie, poate i da somnifere diazepam sa ia seara, el bea alcool?
Nu bea alcool, ca ii e frica sa ia cu pastile. De 2 ani, de când s-a îmbolnăvit, nu pune gura pe alcool. Mai bea doar bere fără alcool, aia nu are nimic.
Un medic cum trebuie, in primul rind? In cel mai rau caz, internare la psihiatrie?
Are medicul neurolog, dar i-a dat pastile doar pentru creier și inima..., iar de psihiatrie și de spitale și internări nu vrea sa audă.
E atit de simplu - merge frumos la psihiatrie, sau il parasiti. Ar fi trebuit sa puneti problema asa de multa vreme.
Ar fi trebuit să ce? Credeți ca e asa ușor? Bați din palme și atât?
I a zis mama de atâtea ori ca plecam, scuzați mi expresia, dar îl doare fix undeva de ce zicem noi când are nervi...
Pai discutati cu el cand e calm, jeezus!
O sa discutam.
Arlevert - așa se numește medicamentul pe care îl ia o rudă de a mea care a trecut la rândul său printr-un AVC.
Mulțumesc pentru răspuns!
Tatal tau nu a fost spitalizat? Nu i-au dat nici un tratament atunci, pe loc?
Acum urmeaza vreun tratament?
Am citit acum.
In functie de zona de creier afectata, efectele difera.
Tatal tau ar trebui sa tina foarte strans legatura cu un neurolog si controale regulate.
Din pacate tatal tau, omul pe care il cunosteai, nu mai e in intregime acolo. Omul de dupa accident nu-si poate controla emotiile. Dpdv emotional, e posibil ca el sa fie precum un copil. Medicul neurolog va poate explica mai multe.
Prin tratament se pot atenua emotiile puternice: furia, agresivitatea, frica.
Cred ca si tu si mama ta aveti nevoie sa va obisnuiti cu ideea asta. Trebuie sa va schimbati si voi abordarea: altfel te porti cu un copil, ai alte asteptari de la el.
E foarte dificil de trait cu o astfel de persoana. Va inteleg disperarea.
Ba da. A fost spitalizat 2 săptămâni atunci, dar zice ca a fost un coșmar, el nu vrea sa mai audă de internări. Medicii ne spuneam ca ori moare, ori rămâne paralizat pe viata, la pat, dar nu a fost asa, ne a spus că e caz extrem de rar ca și a revenit și reușește sa meargă, chiar dacă cu cârjă.
Urmează mai multe tratamente, pentru ca da, mergem la neurolog regulat, dar ii rămân aceleași tratamente mereu, sunt destul de multe ( și scumpe.), dar am impresia ca degeaba.
A devenit furios, posesiv, gelos., nu știu ce sa mai fac. Mama e distrusa și eaz nu se arata în fața mea, dar o simt.
Mama ta nu s-a internat cu el in spital, sa il supravegheze? Ar fi trebuit sa primeasca medicatie intravenos.
Eu am incredere in medici, insa daca asistentele isi insusesc medicatia, cum sa se faca pacientii bine?
Nu e caz rar ca si-a revenit. Este absolut normal ca si-a revenit. Creierul are plasticitate.
Bunica mea a avut accident vascular cerebral, si-a revenit. Si-ar fi putut reveni 100% daca ar fi urmat programul de recuperare. In schimb a ramas cu o usoara pareza.
Nu i au dat voie sa se interneze cu el. Ne duceam pe fiecare zi câte 2 ore la el, mai mult nu ne lăsa.
A primit medicație intravenos în spital. Și acum o data la 3 luni ii facem Cerebrolisin.
Am urmat tot ce a fost recomandat
Dar recuperare? Ar fi trebuit sa faca recuperare imediat dupa externare. Se face ambulatoriu.
Am făcut terapie cu el, cu masaj și nu știu ce i-a mai făcut, venea acasă domnul acela, dar după nu am mai făcut. E bine, nu ii trebuie recuperare, el are ce are cu nervii
Stati de vorba cu Neurologul si explicati-i ca are iesiri si va face viata dificila.
Ori ii ajusteaza tratamentul, ori macar sa va indrume ce puteti face.
Mergi la Biserica cu un pomelnic si plateste slujbe pentru 40 de zile sau chiar 1 an. Roaga-te pentru Sanatate si intelegere.
Voi 3 aveti o incercare de depasit, cereti ajutor.
Iti urez succes la examen!
Merg pe fiecare duminică cu mama la biserica si la mănăstire mai ales, mereu punem pomelnic.
Mulțumesc, dar ce examen? L am avut în clasa a 8a examenul de capacitate, am luat 9.80, acum urmează Bacul peste 4 ani
Felicitari!
Puteti cere si o a doua opinie, de la alt Neurolog.
Si un psiholog ar ajuta. Are 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html
Am înțeles! Mulțumesc frumos pentru sfaturi!
Ba da, dar tratamentul lui e pentru creier și pentru inimă.
Gogu06 întreabă: