Analizele normale+ o analiza mai speciala de genul cam cat la % copilul risca sa se nasca cu sindromul down, astea le-am facut pana in doua luni, in rest nimic doar lunar vizita la ginecolog
Buna![]()
in '88 cand am ramas insarcinata cu primul meu ingeeras, nu am facut analize de loc, doar lunar la control, ma masura/cantarea si asculta inimioara ingerasului, si multumesc bunului Dumnezeu ca am nascut fara probleme, copilul era si este sanatos, acum sunt fel de fel de analize/aflarea sexului etc.
O primavara frumoasa sa ai
Bună!
Va trebui să faci aşa,
Hemoleucogramă completă,teste de coagulare şi biochimie, teste de sânge pentru hormoni,sumar de urină şi urocultură,test Babeş-Papanicolau plus test de secreţie vaginală, testare HIV, testare sifilis, testare pentru hepatită, test pentru aflarea grupei sanguine şi Rh-ului (este extrem de importantă aflarea Rh-ului fiecărui părinte, în situaţia în care gravida are Rh-ul negativ, iar partenerul pozitiv, se impune dozarea de anticorpi antiD la intervale stabilite de timp),
ecografie de trimestrul I (se face între 11 şi 14 săptămâni, triplul test se face între săptămânile 16-18 şi este extrem de important pentru depistarea anomaliilor cromozomiale,
ecografia de morfologie fetală, ascultarea cordului fetal,
măsurarea tensiunii tale arteriale,
evaluarea greutăţii tale.
Te pup!