| fyndtnydt7u a întrebat:

Mă confrunt cu o problemă stânjenitoare pentru mine. De ceva timp, după ce mănânc ceva îmi bolborosește burta și am gaze. Am luat și cărbuni, mă ajutau pentru o oră sau două, dar nu mai vreau să fac așa. De fiecare dată înainte să mănânc mă spăl bine pe mâini, nu înțeleg de ce mie mi se aude mult mai des și uneori mai tare decât celorlalți din clasă. Ce să fac să nu mi se mai întâmple asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| anonimg a răspuns:

Sunt bune si medicamentele, dar ele nu inlocuiesc cunoasterea alimentelor si combinatia acestora care iti provoava balonare.
De regula fasolea, mazarea, soia -provoaca balonare; zaharul(dulciurile) si otetul provoaca fermentatie, si aceasta duce la balonare.
Trebuie sa ai grija sa nu mananci repede la masa, iar bolul de mancare (cantitatea de mancare pe care o introduci in gura) sa nu fie prea mare. Si sa nu bei apa in timpul mesei, si nici imediat dupa ce ai mancat, ci dupa o ora de la terminarea mesei. Daca vei manca verdeturi la masa, va disparea senzatia de sete.
Mai erau niste pastile de la "dacia plant" bune impotriva balonarii; se gasesc la magazinele naturiste.

5 răspunsuri:
| Dinuuu a răspuns:

Ce ai descris tu pare a fi o boala Celiaca(intoleranta la gluten). Trebuie sa mergi la un gastroenterolog ca sa faci testul pentru toleranta la gluten.

| Violleta2022 a răspuns:

Ia probiotice pe stomacul gol. Este evident ca ai o colita de fermentatie (sindromul colonului iritabil), care se poate regla si rezolva in timp, daca iei zilnic probiotice (chefir sau probiotice din farmacie) si elimini absolut tot ce iti poate provoca gazele (cartofii, varza, mazarea, fasolea boabe, sucurile toate, apele gazoase, berea).

| xerxes1 a răspuns:

Mananci ceva.
Acel ceva nu e ok pentru tine momentan.

| GabyT10 a răspuns:

Aceste neplaceri le poti avea datorita dereglarii florei intestinale.Eu pe balonare am luat carbunele medicinal cu aloe vera, am luat si Espumisan, dar aceste medicamente te ajuta pe moment.Pentru stomac zgomotos, medicul mi-a prescris Debridat.Mergi la medicul de familie, sigur iti vei reveni dupa un tratament adecvat.Multa sanatate iti doresc.

| fyndtnydt7u explică (pentru GabyT10):

Am Debridat și acasă, am mai auzit de el, o să îl încerc, mersi!

| GabyT10 a răspuns (pentru fyndtnydt7u):

Nu ai pentru ce, ma bucur ca am putut ajuta.Totusi mergi si la un medic, cateva investigatii nu strica.Eu am evitat sa merg la medic, am crezut ca nu e ceva grav, pana in momentul in care am ajuns de urgente.Am avut tratament 7 luni si toata viata trebuie sa mananc mancare de regim ( datorita fricii mele de a merge la medic, m-am "ales„ cu probleme la stomac).

| Tito97 a răspuns:

Ia 25 de mg de zinc zilnic. Life and game changing for me. Acidifiant stomacal și antioxidant deosebit de puternic. Pe lângă, sunt suficiente 30 de mg zilnic să-ți explodeze testosteronul.