| lolita147 a întrebat:

Sunt o fata de 13 ani si am miopie de un an si ceva. La inceput, aveam -1, 5 si -1, 4 la dioptrii. Acum am fost a doua oara la control si mi s-au marit. Acum am -3, 2 si -3, 1. Stiu ca e mult, n-am ce face.
In orice caz, acum un an mi-am ales niste rame roz cu mov, tare dragute. Si-mi placea la nebunie sa port ochelari. Vedeam bine, aratam bine...
Dar apoi, bunica mi-a zis ca nu-mi statea bine deloc cu ochelari si ma tot batea la cap sa-mi aleg rame negre sau maro -_- Eu tot roz am vrut, si acum ii am tot pe astia roz. Dar, de cand mi-a zis asta, nu-mi mai place sa-i port. De asta mi-au si crescut dioptriile, pentru ca nu-i purtam deloc, cand trebuia sa-i port toata ziua.
Saptamana viitoare imi schimba lentilele, pentru ca nu mai vad la tabla, dar chestia e ca nu mai VREAU sa-mi port ochelarii. Bunica zicea ca arat urat straight face
Cum sa fac sa arat *bine* cu ochelari? Adica cum sa-i port? Nici prin cap nu-mi trece sa-mi schimb culoarea ramei. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AvalohAlin a răspuns:

Nu mai tine cont de parerea subiectiva a oamenilor si poarta ce rame si ce ochelari iti plac tie.happy Simte-te bine, tu insuti.
Daca tie iti place si daca vezi bine cu ei poarta-i.Mai ales ca esti tanara.
happy

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Sociomaniac a răspuns:

E cam aiurea sa numai porti ochelari din cauza ca bunica ta iti zice ca-ti sade urat. Plus ca de ce ar deranjao culoarea ochelarilor? nu ea ii poarta, tu ii porti. Sfatu meu pentru tine e sa-i porti in continuare si sa numai ti cont de parerea altora. Ochelarii sunt facuti sa te ajute sa vezi, nu ca sa arati bine

| Peridava a răspuns:

Esti foarte tinara, asa ca poti sa-ti alegi rame roz sau cum iti plac. Mai ales ca va trebui sa le porti permament, altfel iti cresc si mai mult dioptriile, vei avea dureri de cap daca fortezi ochii. Spune-i bunicei tale sa te lase sa-ti alegi rame ca pentru varsta ta, nu a ei. Si, uita-te si tu in oglinda sa vezi cum arati.