Unchiul tau a murit fiindca bunica a preferat sa-l descante in loc sa-l duca la emdic. Bietul copil era bolnav si probabil ar fi putut fi salvat daca cineva il trata. Practic a murit tocmai din cauza acestei credinte vrajitoresti in deochi, a fost omorat de lipsa de educatie a mamei lui care a preferat sa-l descante decat sa-l duca la medic. Aceeasi credinta care ti-a omorat unchiul iti este inoculata si tie si probabil te va ajuta si pe tine sa omori un bebelus daca se va imbolnavi in preajma ta.
Am uitat sa mentionez ca bunica l-a dus la medic si i-a spus ca nu are absolut nimic, ca nu stie din ce cauza plange. Apoi l-a dus acasa, iar el nu a incetat din plans.Si nu este ceva de glumit, m-ai jignit cand mi-ai spus ca o sa deochi un copil si am spus clar, fara raspunsuri jignitoare.Eu nu sunt invidioasa pe nici un copil si nu iti permit sa imi jignesti cea mai buna si afectuoasa bunica. Fara Suparare! Vrei sa ma jignesti, atunci nu raspundeai la intrebare!
Nu am spus ca o sa deochi un copil, ci ca iti vei trata copilul de deochi in loc sa-l duci la medic. Sincer, este jignitor sa sustii faptul ca unchiul tau a murit de deochi, iar daca tie nu ti se pare jignire, atunci cu siguranta nu ai cum sa consideri jignire ce am spus eu. Te-am atentionat doar cat de periculos este sa crezi in astfel ed chestii vrajitoresti. Este periculos moral, fiindca te indepartezi de credinta in Dumnezeu si preferi sa crezi in vrajitorii. Iar daca nu esti de religie crestina, atunci poti ignora pericolul moral si sa te gandesti la pericolul real. Daca bunica ta nu credea in deochi s-ar fi dus cu unchiul tau la o suta de medici pana afla ce are. Asa s-a multumit sa creada ca e deochiat, a mers la un singur medic care s-a dovedit prost si copilul a murit. Vrajitoria asta combinata cu prostia unui emdic i-au adus unui copil nevinovat moartea. Daca tu nu vei crede in deochi si vei renunta la a inclina urechea la vrajitoare, intorcandu-te catre stiinta, atunci o asemenea nenorocire va fi evitata, fiindca nu vei accepta exoplicatia cu deochiul si vei cauta tratament pentru copil pana il vei salva. Incearca sa intelegi, nu purta ochelari de cal, nu te-am jignit, ti-am aratat la ce riscuri te supui si ce poti evita. Sunt convinsa ca bunica ta este un om bun si afectuos, doar ca a fost indoctrinata de mica sa creada in vrajitorii, nu a fost ajutata sa depaseasca prin educatie aceasta bariera si, in urma ei, si-a pierdut un copil. Tu poti evita asta, traiesti la multi ani dupa aceea, mergi la scoala, ai acces la internet, te poti educa, nu mai esti obligata sa te supui credintelor vrjitoresti. Dar daca vei alege sa o faci (poate bunica ta nu a avut de ales, dar tu ai), atunci istoria se ve repeta si risti sa-ti moara si tie un copil in brate daca prostia unui medic se combina cu credinta ta in vrajitorii.
Sunt crestina-otodoxa.Nu o sa le fac descantece copiilor mei, te asigur.Pe vremea aceea doctorii erau cam greu de gasit, eu cred in Dumnezeu, in fiecare dumincica merg la biserica si ma rog, eu nu cred 100% in deochi, bunica mi-a zis ca a fost deochiat.Mai bine uitam de toate si trecem peste, ca si cum nu ar fi fost aceasta disctutie.Sa stii, eu am o parere buna despre tine, fiindca am vazut ca esti priceputa, nu mi-am schimbat-o iti dau dreptate.
Nu poti crede in paralel in deochi si Dumnezeu, fiindca este mare pacat sa crezi in vrajitorii si in biserica ortodoxa este complet interzis. Discuta cu duhovnicul tau, vei afla ca ceea ce faci tu este un pacat mare si ca va trebui sa iei masuri daca vrei sa te intorci cu fata catre Dumnezeu.
Multumesc ca ai o parere buna despre mine, am vrut sa te ajut. Nu mi-am dat seama ca unchiul tau putea fi atat de varstnic incat sa fi fost bebelus inainte de 1948 cand erau greu de gasit medici.
Nu e bine sa uitam de toate, e bine sa invatam fiecare. Eu pot, de exemplu, sa invat sa intre si nu sa presupun. Daca intrebam, aflam ca este o poveste foarte veche si nu din anii '60 cum am presupus eu gresit. Tu poti castiga iesirea dintr-un pacat greu si intelegerea importantei stiintei. Daca noi, cei care avem acces la stiinta, vom elimina din viata noastra credintele vrajitoresti, atunci ele vor disparea si nu vor mai avea putere.
Doamna doctor, ma scuzati, dar eu am trecut prin multe situatii cu deochiul, iar dupa un descantec mi-am revenit! fiecare are dreptul sa creada orice, sau sa spuuun...sa nu creada? da, asa voi spune, imi pare rau, dar daca vine vorba de credinta, atunci si dvs va indoiti de aceasta, pentru ca DOAR DUMNEZEU STIE CARE ESTE CAUZA ADEVARATA! Cine are ochelari de cal? Dvs pentru ca afirmati ca numai medicina poate vindeca!
Ma simt nevoit sa intervin in discutie, intrucat mi se pare foarte interesanta, iar argumentele de combatut sau apreciat.
Am patit cateva asemenea aparente intamplari, cu sotia de cel putin doua ori, descantecul ajutand-o sa scape de- dureri de cap, stari de ameteala, sunete ciudate in urechi etc.
Replica va fi- Eh, ce stii dumneata, ce te bagi, Tensiunea, problemele cu inima, urechia interna etc.
Sunt de acord cu toate aceste argumente, insa exista o cauzalitate.
O alta si mai eficienta explicatie este telepatia, cu ajutorul careia, anumite persoane, dotate cu aceste capacitati, pot influenta organele interne ale altor persoane, si inplicit starea lor generala.
Faptul ca limbajul popular va raneste urechile, "vrajitorie, deochi" etc. nu ar trebui sa va limiteze logica sibunavointa strict la cunostintele, informatiile acumulate de Dvs.
Apreciez foarte mult meseria de medic, insa in momentul in care devine unfac-totum explicativ pentru toate problemele de sanatate ale omenirii, fara sa aiba si dovezile necesare, deje devine egocentrism in domeniu.
Intuitia este dovedita stiintific, insa niciodata explicata din nici un punct de vedere. Folositi-o si Dvs. si poate ca nu vor mai fi atatea puncte divergente intre cobeligeranti.
Pot intra in amanunt pe subiect, insa deja am scris cam mult.
Va multumesc pentru atentie
Tatal lui Valenty777, Scurtu Sorin-Izvoras
Eu nu cred.Chiar daca s-ar intampla ca sa fie ceva paranormal, deochiul nu se prinde de cei care nu cred in el.
Nu orine poate sa deoache si nu oricine poate fi deocheat dar eu te cred, cunosc un caz asemanator cu al tau petrecut cu cativa ani in urma, in cazul respectiv copilul nu a murit, dupa descantec[facut de o batrana] si a revenit complet si sa nu uit...copilul meu a fost deocheat de doua ori pana acum, ultima data fiind chiar ieri, noroc cu soacra ca i a descantat
Nu. Nu a murit nimeni de deochi din cunostintele mele. Dar deocheata am fost. Si exista asa ceva. Sunt chiar periculoase.
cmm întreabă: