| mamidvd a întrebat:

am 29 ani cu o nastere la activ- acum 7 luni. Am facut un Papanicolaou si rezultatul este :
-Satisfacator pentru evaluare;
-frecvente PMN;
-Organisme Bacterii;
-Alte leziuni nonneoplazice - modificari celulare reactive asociate cu Inflamatia si reparatia;
-LSIL - HPV

Clasa II

Va rog sa-mi dati un raspuns la acest rezultat pentru ca mai am pana ajung la medic si simt ca nu mai pot.

Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Inseamna ca ai o infectie destul de urata, bacteriana, care trebuie tratata de urgenta pana la vindecare. De asemenea se pare ca ai o infectie cu HPV (Human Papilloma Virus). Eu iti recomanda asa: sa te duci la ginecolog cat mai repede. Vei primi tratament pentru infectia bacteriana (ovule, spalaturi, poate antibiotice). Apoi sa cauti un laborator care face: FENOTIPARE HPV (nu tizp, vreau sa se inteleaga bine). Analiza este destul de scumpa si nu se compenseaza, dar merita facuta pentru a vedea daca ai infectia si daca tulpina pe care o ai te expune la risc crescut de cancer. In plus, trebuie sa repeti testul Babes-Papanikolaou dupa terminarea tratamentului (peste o luna sau cam asa ceva). Nu amana nici una dintre etapele pe care ti le-am recomandat. Sunt medic si stiu ce trebuie sa faci. Chiar daca analiza e scumpa, esti o femeie foarte tanara si trebuie sa stii daca ai risc crescut de cancer de col uterin. Daca ai infectia cu HPV nu inseamna ca vei face obligatoriu cancer. Practic vei face controale frecvente si vei avea o viata lunga si sanatoasa. Ignorand problema, s-ar putea sa nu patesti nimic, sa traiesti pana la adanci batranete fara probleme. Dar s-ar putea sa ai probleme grave pe care le poti evita urmand sfaturile mele.
Multa sanatate!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la urgente daca nu mai poti de curiozitate, eu totusi nu inteleg cum ajung astfel de analize in mana pacientelor, logic ar fi laborator-medic-pacient

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer, du te la un ginecolog la un spital parerea mea, stiu ca rare PMN pot fi o infectie, si organisme si bacterii sunt probabil si alea prezente. multa sanatate