| Eva1997 a întrebat:

Bună ziua! Ce pot sa fac sa scap de starile de derealizare/depersonalizare. Le aveam din 2012 de la varsta de 8 ani cand ma uitam in oglinda, iar anul acesta sunt mai puternice. Pe 28 decembrie 2025 am dureri de fiere ca am colecist alungit, dureri de cap, ameteli, iar de luni nu mai am. Am auzit-o pe bunica mea ca m-a strigat sa ii deschid poarta si a ramas blocata la strada, iar de marti am tot timpul nasul foarte infundat, lipsa de aer pe nas, senzatie ca nu mi se misca burta cand stau seara in pat, am stari de confuzie, dezorientare, derealizare, cand tin mana pe burta imi simt coastele, iar cateodata ma dor. La 21 ani am 38 kg si de aceea nu am mancat ca sa nu mai traiesc. Daca le zic cum ma simt comenteaza. La psihiatru mi s-a zis ca am sindromul Asperger, iar vecina noastra care este medic neuropsihiatru cand m-a evaluat mi-a zis ca am o tulburare cognitiva!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Misteriosul333 a răspuns:

Încearcă să gândești pozitiv, mănâncă sănătos, bea apă, citește sau învață cele 14 nevoi fundamentale ale omului. Sunt multe de spus, fă ce ți-au scris gemeni6226 și 9PM pentru că îți vor binle. Fii mai optimistă, ai multă încredere în tine, roagă-te la Dumnezeu să te ajute și sigur te va ajuta. Hai curaj, că se poate.

6 răspunsuri:
| gemeni6226 a răspuns:

Daca vrei sa te vindeci trebuie sa mananci si sa nu fii incapatanata in legatura cu sfaturile pe care le primesti.Ar trebui sa incepi prin a te iubi exact asa cum esti. Daca tu nu te iubesti cum astepti sa te iubeasca altul, altii.Vindecarea psihica inseamna 80 la suta vindecarea corpului.Deci trebuie sa incepi prin a te iubi exact asa cum esti, si sa mananci sanatos.Asculta zilnic muzica ce iti face bine, nu exista om care sa nu treaca prin perioade grele si foarte grele in viata dar trebuie sa ne scoatem noi insine din aceats groapa, pe mine m-a ajutat mult si credinta si rugaciunea.Dar e viata ta faci ce crezi, eu ti-am dat un sfat cum as proceda sau am procedat.Numai bine!

| 9PM a răspuns:

Ciao Eva
Daca scapi de anxietatea asta cronica prelungita cred că automat o sa scapi și de derealizare și depersonalizare,dar tu pari sa ai și o tulburare obsesiv compulsiva,cu asta o sa ramai din păcate,dar poți să o ții în control cu psihoterapie cognitiv comportamentala.
Ar trebui sa urmezi un tratament dat de psihiatru,e cumplit sa treci prin așa stări zilnic.
Eu ți-aș sugera sa mănânci și să consumi multe legume și fructe proaspete + mâncare sănătoasă.
Ai nevoie de susținere morală,singura e greu sa depășești aceste probleme ce pot degenera in psihoze in câțiva ani de la atât stres major și îngrijorări.
Îți trebuie o schemă de tratament buna de la psihiatru,in rest nu poți lupta singura cu aceste stări.
Eu îți sugerez sa mănânci, te vei simți mai bine, nu o sa mori prin înfometare fiindcă instinctul de supraviețuire nu îți va permite acest lucru, tot o sa mănânci ceva la un moment dat.
Sincer îmi pare foarte rău că te confrunți cu așa ceva sad
Te pup scumpă mica și te rog frumos încearcă să mănânci, te rugam toți de aici de pe TPU sa ai grija de tine și de sufletul tau inocent.
Îți doresc multa sănătate și un AN NOU FERICIT!
Te îmbrățișez cu drag.

| 9PM a răspuns:

Mai adaug un răspuns: evita excitantele, băuturile carbogazoase și energizantele. Nu îți permite sănătatea sa consumi așa ceva, și cofeina și cafea etc.
Tratamentul ăla nu te face chiar zombie, după 2-3 săptămâni te obișnuiești cu ele.

| GygyDuru a răspuns:

Nu. Tu ai o stare de nebunie. Interneaza-te la spitalul de nebuni.

| Eva1997 explică:

În rest nu consum sucuri, alcool, nu fumez!

| Misteriosul333 a răspuns (pentru Eva1997):

Este foarte bine că nu consumi alcool și nu fumezi. Trebuie să mănânci bine ca să prinzi putere (fruncte, legume, carne - să aibă vitamine și proteine).