| AleexaIoana a întrebat:

de ieri am niste dureri pelvine si niste intepaturi destul de deranjante, nu stiu exact de unde provin daca sunt de la ovare sau de la altceva, am si o candidoza cu care ma chinui de o gramada de timp si nici un tratament nu a dat rezultat, poate fi si aceasta o cauza?
Trebuie sa ma duc la un control ginecologic in luna ianuare, as dori sa il fac mai devreme dar tinand cont sa sunt sarbatorile nu se mai fac programari... as vrea sa va intreb daca stiti ce as putea lua de la farmacie pentru calmare, macar sa am si eu niste sarbatori linistite. Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Incearcă să i ei de la farmacie augmentin, si spală te cu ceai de musetel ca să scapi de infectie.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Durerile/"înţepăturile" respective NU au nici o legătură cu candidoza.

NU ai precizat în ce perioadă a CM te afli!
Aveai o întârziere menstruală la începutul lunii; n-ai precizat când ( dacă ) a venit menstruaţia...

Posibil să fi aproape de momentul în care să-ţi vină menstra, ori în perioada ovulaţiei.

Ori, aceste dureri pot să se datoreze unei afecţiuni : anexită ( răceală/inflamaţie a ovarelor ), o răceală abdominală, o cistită, chist ovarian, ovare polichistice, etc.

Evident, este NECESAR un control ginecologic şi o ecografie!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

De asemenea, ca remediu "casnic" se mai poate folosi o sticlă pe care o umpli cu apă fierbinte ( atât cât să NU te ardă, deci să fie suportabilă ) şi o pui pe burtică ( în zonele dureroase, ovare, sau pe spate ), ori dacă ai o pernă electrică, e ideală.

În privinţa candidozei, n-ai dat detalii : când ai fost la ginecolog şi ce analize ai făcut pentru confirmarea diagnosticului, ce tratamente ai urmat ( ce/cât/cum/când, evident, dacă au fost prescrise de medic ), dacă ai fost la control imediat după terminarea tratamentelor, etc.

Evident, dacă ai făcut sex NEPROTEJAT în perioada tratamentelor şi dacă partenerul NU a urmat tratamente SIMULTAN cu tine, ACEASTA este cauza pentru care nu te mai scapi de acea candidoză sad

Toate cele bune.

| giony54 a răspuns:

Este o raceala a ovarelor, o anexita care se trateaza naturist la fel si candidoza.Sa faci seara bai cu apa calda si cu sare de muraturi, o mana de sare la un lighean cu apa fiarta, se sterge bine piciorul si se incalta cu soseata de bumbac si se doarme asa ca sa transpire piciorul.Ai grija la incaltaminte sa fie calduroasa.Candidoza se trateaza cu spalaturi locale si vaginale cu bicarbonat de sodiu o lingura la un litru de apa dizolvat si pus in irigator si fact spalaturi seara timp de o luna, sau cu tratament naturist Para Protex si Acidophilus cate trei pastile pe zi.Atentie ca se trnsmite prin sex.